uskon historiaa

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

Ardold armaani, perehdypä kristinuskon historiaan ja Jeesuksen lähetyskäskyn toteuttamisen tapoihin. Kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. 🙂 🙂

Juu.. tiedän varsin hyvin, että ”Pyhälle maalle” tehtiin yhdeksän ristiretkeä vuosien 1095 – 1271 j.a.a. välisenä aikana. Hommahan oli ensi alkuun silkkaa teurastusta.

Sitten, kun kristityt menettivät otettaan, tehtiin jopa ns. Lasten Ristiretki, joka ei päättynyt kovinkaan hyvin. Noin 30 000 lasta marssitettiin Marseilleen, jossa kaksi laivuria lupasi kuljettaa heidät pyhään maahan. Lapset päätyivät kuitenkin Egyptiin ja heidät myytiin suurin joukoin orjiksi.

Myös Ruotsin kuninkaat tekivät Suomeen keskiajalla sotaretkiä, joista muutamia myöhempi historiankirjoitus on romantisoivasti ja osin harhaanjohtavasti kutsunut ristiretkiksi.

En kuulu mihinkään kirkkokuntaan, enkä kumartele tai pyllistele minkään jumalolennon temppeleissä, ja siksipä olenkin kaikkien uskontojen kannalta niitä kaikkein pahimpia ja ensimmäiseksi tapettavia, koskapa ns. uskonasioissa kuuntelen pappien asemesta oman järkeni ääntä.

MUTTA se, että ristiretkiä on tehty tuhat vuotta sitten ja inkvisitio riehunut myöhemmin, eikä vähiten rakkaassa Espanjassamme, ei kuitenkaan oikeuta ketään terroritekoihin siviilejä kohtaan kaksituhatta-luvulla.

Olisiko minulla oikeus hakata naisia, koskapa äitini (siis nainen) huiteli minua ympäri korvia useamman kerran, kun olin kakara? Siitähän ei ole aikaa vuosisatoja.