up to the country…

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Hohh-hoijaa… Tiedän kyllä tasan hyvin, että maalla ei olisi tullut mielen viereenkään kuskata jotain naaraskissaa steriloitavaksi. Joiltain kolleilta kyllä vietiin munat, mutta ei meidän isolta mustavalkoiselta Kallelta. Se saikin seikkailla vapaasti, ja oli keväisin välillä kaksikin viikkoa putkeen poissa kotoa. 😉

Vaan kyllä jälleen saa huomata, että vielä nykyäänkin ihmiset tietävät luonnosta aivan yhtä vähän kuin aikoinaan ne maanviljelijäjuntit, joiden kanssa jouduin varhaislapsuuteni viettämään. Eivät ne kissat maaseudulla olisi lisääntyneet tolkuttomasti, vaikka niihin ei olisi koskettukaan. Luonto olisi pitänyt itse huolen tasapainosta.

Ainakin tuohon maailman aikaan tuolla maalla ketut ja supikoirat ja sen sellaiset, jopa kyykäärmeet, olisivat harventaneet kyllä aivan kiitettävästi kissakantaa. Eiväthän ne katit missään tuvassa synnyttäneet, vaan esimerkiksi latojen ja liitereiden sopukoissa ja niiden alla sekä peltojen laidoille kaivettujen perunakuoppien ylle rakennetuissa rakolautaisissa suojarakennuksissa. Jos ne olisivat saaneet elää vapaana, niin harvapa niistä olisi ehtinyt aikuiseksi asti kasvaa. Olisivatpa kuitenkin saaneet elää lyhyen, mutta onnellisen elämän. Etkö tiedä, että jopa leijonien pennuista osa joutuu muiden petojen popsittavaksi? Niin suuria kuin emoleijonat ovatkin.

Kaikki kunnia linnuille, itsekin tulee joskus seurailtua niitä, dinosaurusten jälkeläisiä. Mutta eivät ne kissat mitään varsinaisia linnuntuholaisia ole. Jos olisivat, niin eihän esimerkiksi Espanjan maaseudulla olisi tintin tinttiä, vaan onpa melske melkoinen. Tai tuskin olisi edes Torremolinossa tai Portugalin Albufeirassa; kun sitä villikissakantaa silmäilee.

Itse olen kasvanut niin metsissä kuin asvalttiviidakoissakin, joten tiedän kyllä erinomaisesti, miten niissä molemmissa tulee toimeen. Kummassakin ympäristössä olen ollut myös sinut kaikkien eläinten kanssa, vaikka minua onkin purtu pari kertaa ja lähtemättömät jäljet näkyy käsivarressa nyt ja aina. Niin että tuollaiset ”city-luonnonsuojelija” nimitykset saa säästää ihan itsellään. Ja mitä ”reality-maailmaan” tulee, niin luulenpa, että olen sitä kokenut enemmän kuin koko alias ’selman’ suku yhteensä. }:)

Ja ihan vain tiedoksi, en ole fyysisesti enää mikään nuori mies, vaikka mieleltäni tulen sellainen olemaan aina. 🙂