Uniikkireissuun?

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535
Uniquetour kirjoitti:

Ehkä lisäkuvilla saisi muutaman kommentin?!

Hyvä Veli Mikko (se kai oli nimesi?),

Ei se ole välttämättä kiinni kuvien määrästä tai matkakertomuksen laadusta; molemmat olivat kohdallaan ja juttu mukavan letkeätä lukea. Suomalainen vain ei keskimäärin kommentoi. Orkissa on hurja määrä lukijoita ja vain muutama kourallinen kirjoittajia – syystä tai toisesta. Jotkut jopa hermostuva, kun samat naamat ovat liian usein äänessä.

Toki on huomioitavaa, että kirjoituksesi ovat samalla myös selkeästi mainoksia ja kukapa nyt yleensä mainoksia kommentoisi? Ymmärrän, että haluaisit myös palautetta eli onko mainoksesi oikeanlaista ja meneekö se perille?

Tuotteesi on selkeästi high-end segmentissä viiden tähden hotelleineen, Michelin ravintoloineen ja huipputason viinitilavierailuineen, joista on ihan ”pakko” ostaa muutama ”Gran Reserva Special Ultima Superior Anno Domini Cosecha 1976” mukaan kotiin vietäväksi – muutoinhan vierailu oli turha…. Reissun kokonaishinta on myös sen mukainen. Hinta pudottaa pois suurimman osan Orkin lukijoista.

Viinitilavierailut ovat ainakin ensimmäisellä kerralla tunteita herättäviä ja mukavia, mutta kun on nähnyt kaksi tai kolme, on nähnyt ne kaikki.

Koskivinoksen viinitilaretket Andalusian ympäristössä ovat huomattavasti edullisempi keino tutustua viiniteollisuuteen ja ymmärtääkseni ne ovat olleet melkoisen suosittuja. Hintataso on vallan toinen kuin Uniquetourilla. Nämä vierailut varmaan verottavat osaa kohderyhmästäsi ja veikkaan, että heidän viestinsä Orkissa on toiminut. Heidän kohderyhmänsä on huomattavasti laajempi kuin sinun.

Onko Orkissa kohderyhmällesi sopivia lukijoita? Kun en pääse käsiksi käyttäjärekistereihin, voin vain arvailla. Arvaukseni on, että jonkun verran, mutta ikärakenteeltaan pääosin ehtoopuolella. Tuo porukka on jo saattanut tehdä viinitilavierailuja ja silloin halu liittyä seurueeseesi on pienentynyt. Toki kaiken kaikkiaan Suomessa on vähän high-end segmentissä matkustavia; nuoret eivät ehdi ja vanhat eivät viitsi. High-end segmentin porukka saattaa tehdä noita retkiä myös oma-aloitteisesti.

Kun kyseessä oli mainos, olisit toki voinut laittaa myös jonkintasoisen hintahaitarin – se kun usein helpottaa ajattelua. Ehkä tarjonnastasi sittenkin löytyy jotain myös hieman edullisempaan segmenttiin? Nyt se ei siltä näytä eli haluat seurustella vain ison rahan kanssa! Matkojesi huoleton ja runsas rahankäyttö saattaa jopa ärsyttää jotain, mutta se tuskin on suuri pulma?

Toki toivotan menestystä bisneksellesi. Itse en valitettavasti kuulu potentiaalisiin asiakkaisiisi jostain syystä.

En tiedä, kaipasitko tämänkaltaista ”bisnesanalyysiä”, mutta sait kuitenkin. Meikäläisen näppäimet kun ovat hyvin rasvattuja ja sitä kautta tuotan palstalle välillä kaikenlaista proosaa tuskin edes itse omia tekeleitäni ymmärtäen. Mutta eikö se poliitikonkin määritelmä ollut: ”Henkilö, joka tietää muita vähemmän, mutta sitäkin varmemmin”.