un asunto bastante complicao

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

Tästä on ollut juttua paikallisessa mediassakin (Fuengirola). En nyt muista missä, joten en voi antaa viitettä… mutta siinä nimenomaan myös sanottiin, että EU-kansalaisten pitäisi ”konformoida” tuo empadronamiento (vaikkei laki sitä varsinaisesti vaadikaan – kunta ilm. voi vaatia).

Syyksi kunta ilmoitti ulkomaalaisten (myös EU-kansalaisten) muuttavan usein (täällä rannikolla useinkin kunnasta toiseen) jolloin tuo empadrónin paikkansapitävyys kärsii…

Ongelma ei varmaan ole niin suuri esim. Madridissa, mutta täällähän on paljon muuttolintuja, jotka ovat joka vuosi eri asunnossa, mahd. eri kunnassa, ja sitten ehkä lakkaavat kokonaan käymästä ja roikkuvat haamuina siellä kunnan kirjoissa.

Tämä siinä konfirmaatiossa on varmaan takana. Ja LUONNOLLISESTI kaupungintalolle pitäá aina ilmoittaa uusi osoite, siis kun vaihtaa viviendaa niin pitää tehdä osoitteenmuutos kaupungintalolle. Espanjassa ei ole semmosta internetimoitussysteemiä kuin meillá suomessa. Ja siináhän tulee sekin vahvistus hoidettua, useimmilla (?) kerran vuodessa.
Mutta jos on oma asunto tai pitkä vuokrasopimus(yli sen 11 kk =vivienda permanente) niin silloin kai katsotaan asuvan pysyvásti kunnassa ja ei tarvi vahvistella…
Ja kuten todettu LAKI EI EDELLYTÄ VAHVISTAMISIA EU-KANSALAISILTA.

Kukaan ei muuten ole kommentoinut tuota äänestäjärekisteriin merkitsemisen vahvistamista…eikö kenellekään muulle ole kirjettä tullut?