Työvoima ja internet

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Jos asiakaspalveluhommia on ulkoistettu pitkään menestyksellisesti Intiaan mm. Englannista, miksei sama konsepti toimisi Suomesta Espanjaan?

Onko suomalaista työvoimaa satavilla? Takuuseen en mene, mutta itsekin tiedän pari, jotka sopisivat tuohon sabluunaasi ja moni räntäsateessa rämpivä unelmoi tänne tulosta. Palkkataso on Espanjassa Suomea alhaisempi, mutta niin saattaa olla kulutkin – turkkia ei ainakaan tarvita. Tuo alhaisempi palkkatasokaan tuskin on monelle ongelma, koska osa porukasta tulee tänne tietoisesti vain määräajaksi ja silloin tavoitteena ei ole säästää Volvoa kotiinviemiseksi – kunhan on muuten mukavaa ja näin on.

ADSL yhteyksiä löytyy ja paikallispuhelut kiinteisiin on usein ympätty samaan. Hinnat pörrää 30-40€/kk (ekat kuukaudet tarjoavat harhaanjohtavasti usein mm. 19,95€/kk).

Lupaavat:

Ya.com 20/1M
Jazztel 20/1M
Tele2 20/0,5M
Telefonica 6/0,32M

Sitten on ihan eri asia, mitä toimittavat. Ostin Ya.com:lta 20M ja sain 0.5, sitten Tele2:ta 20M sain 0M ja sitten Telefonicalta 6M ja sain jotakuinkin 6M, jne. – kaikki lupasivat tuon maksimin. Jos ISP:n keskus on kovin lähellä, nuo kaikki saattavat toimia hyvin. Katkoja on ollut hyvin vähän – viimeisin statistiikka modeemistani on se, että on toiminut katkotta huhtikuulta….

Toki jos internet on kriittinen, aina voi pitää varatienä langatonta laajakaistaa (mm. Vodafone), mikä toimii omien kokemusten perustella melko hyvin ja jos hankit lisäantennin niin vieläkin paremmin. Ja toki myös langattoman voi jakaa monelle käyttäjälle. Langattoman haittapuolena on volyymiin perustuva kova hinta, mutta varatienä sekään ei haitanne.

Eli ei muuta kuin haet matkalaukut vintiltä…..