Työpuhelut

LINKKI

mampu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263
Ritacasanueva kirjoitti:

Tassa sinun kirjoituksessasi on jotain mita en ymmarra;soitat minun espanjalaiseen numeroon suomenpuhelimesta Suomesta tai taalta niin minahan naen etta se olet juuri sina joka soittaa jos olen tallentanut sinun numerosi sinun nimella minun puhelimeeni ja painvastoin?

Eli kyseessä tilanne, jossa vieras ihminen soittaa esim nettisivuilta löytämäänsä suomalaisen yrityksen suomalaiseen kännykkänumeroon (jonka olettaa olevan Suomessa) samaan tapaan kuin itse voisi Suomessa soittaa paikalliseen kauppaan kyselläkseen vaikkapa aukioloaikoja. Ilman mitään erityisjärjestelyjä toimittaessa on puhelun vastaanottajalle halvinta vastata puheluun, jolloin menee vain vastaanottomaksu. Jos kuitenkin sattuu olemaan paikassa, jossa on paljon hälyä tms, joutuu hylkäämään puhelun ja soittamaan perään. Tällöin alkuperäinen soittaja ei ehkä vastaakaan, jos näkee puhelun tulevan jostakin tavalla tai toisella kummallisesta numerosta. Edes tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin eivät monet ollenkaan vastaa. Sen sijaan, jos alkuperäinen soittaja näkee puhelun tulevan numerosta, johon on itse juuri aikaisemmin yrittänyt soittaa, hän todennäköisesti vastaa.

Joillain numeronsiirtosysteemeillä saadaan puhelinnumerot käsittääkseni näkymään toivotulla tavalla, mutta ongelmaksi jää vielä tekstiviestit. Ainakaan HotSpot ei välitä tekstiviestejä. Jos siis alkuperäinen soittaja päätyykin kysymään vaikkapa niitä aukioloaikoja tekstiviestillä (on huomannut, että yrityksen numero on matkapuhelinnumero), viesti ei tule siirtopalvelua käytettäessä lainkaan perille. Jos oikeasti kyseessä olisikin vain aukiolotiedustelu, ei suurta vahinkoa syntyisi muulle kuin yrityksen palvelukuvalle, mutta meillä kyse on Suomessa tarjottavien palveluiden myynnistä ja merkittävä osa asiakkaista asioi puhelimen ja sähköpostin ohella tekstiviestein. Eli myynti tapahtuu ”etätyönä” asiakkaasta riippuen puhelimitse/tekstiviestein/sähköpostilla ja yrityksen muut toiminnot toimivat Suomessa normaalisti.

Pitäisi varmaan piirtää ihan perinteinen vuokaavio ja käydä läpi kaikki eri vaihtoehdot ja ratkaisumallit 🙂