Tyhmiin kysymyksiin ilkeá vastaus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
mampu kirjoitti:

Tarkoitus olisi viettää talvella 3-4 kk Espanjassa 4 koululaisen kanssa. Kaksi vanhinta ovat lukiossa, joten voivat vaikka ottaa vapaata koulusta parin jakson ajaksi ja ”opiskella elämää” ja esim espanjaa ja enkkua jossain, mutta 6. ja 8-luokkalaisten pitäisi varmaan käydä koulua tuonakin aikana. Olisi kiva kuulla kokemuksia nettipulpetin tai kotiperuskoulun sopivuudesta näin lyhyeen ja keskelle lukuvuotta (marras-maalis)osuvaan koulunkäyntiin. Espanjalaiseen kouluun lienee vaikeaa päästä kesken lukukauden ja näin lyhyeksi ajaksi? Ja jos espanjalaista koulua ajattelee, mahtaako jäädä millainen aukko Suomen oppisisältöihin?

Aikuisten olisi tarkoitus paitsi tehdä osittain etätyötä mutta ensisijaisesti ladata akkuja. Sen takia koulunkäyntimuodon pitäisi olla sellainen, ettei se mene aikuisten kokopäiväiseksi koulunpidoksi 🙂 Ja täytyy myöntää, ettei meistä kyllä olisi esim fysiikkaa tms opettamaankaan…

Meidän peruskoululaisilla on käytössä sama jaksosysteemi kuin lukiossa, vaikkeivat oppisisällöt olekaan itsenäisiä kursseja. Siten samaan aikaan Suomen luokkatoverit opiskelevat vain n 5-6 ainetta aina 7 viikkoa kerrallaan, mutta kutakin on käytännöllisesti katsoen joka päivä. Nettipulpetissa ja kotiperuskoulussa lienee käytössä koko lukukauden eteneminen, joten onkohan vaikea sopeuttaa opiskelua Suomen tahtiin?

Myös vinkit lukiolaisten mahdolliseen kielten opiskeluun kahden jakson aikana olisi kiva saada. Olisiko jokin kielikoulu, jossa ei pahemmin törmäisi muihin suomalaisin ja jossa voisi ottaa enkun ja espanjan tunteja? Suomalaisen koulun lukio on pois suljettu lähinnä kustannusten mutta myös kielen oppimisen takia. Toisaalta se, ettei kukaan lapsista menisi suomalaiseen kouluun antaisi pelivaraa myös asuinpaikan suhteen. Fuengirola on meille tuttu paikka lasten vauvaiästä saakka, mutta jos koulua ei tarvitsisi ajatella, voisi ajatella myös asumisasiat uusiksi ja lähteä vaikka Kanarialle…

Siis vaikka kuinka protestoitte, niin on taas pakko vastata ilkeásti! Oikein erinomainen esimerkki ITSEKKYYDESTÄ on támá kysymys-kuinka voidaan tulla Espanjaan 4 lapsen kanssa lataamaan akkuja. Vastaus: ette mitenkäán näillä itse sanelemillanne ehdoilla:

”Kaksi vanhinta ovat lukiossa, joten voivat vaikka ottaa vapaata koulusta parin jakson ajaksi ja ”opiskella elämää” ja esim espanjaa ja enkkua jossain,”

Joo. Lukiolaiset voi tietenkin opiskella elámää ja vaikka enkkua ja espanjaa jossain, mutta voisi olla parasta, että opiskelisivat sitá lukion kurssia ihan siellä omassa koulussaan. Eikö tullut ollenkaan mieleen, että tällaisesta koulun keskeyttämisestá pelkästään vanhempien oikkujen takia voi lukiolaisille olla ikáviá seurauksia, monenmoisia. Ja lukion oppimäáräán kuuluu paljon muutakin kuin elámäá, espanjaa ja englantia.

”Espanjalaiseen kouluun lienee vaikeaa päästä kesken lukukauden ja näin lyhyeksi ajaksi? Ja jos espanjalaista koulua ajattelee, mahtaako jäädä millainen aukko Suomen oppisisältöihin?”

Jep jep. Minkähänmoinen aukko jää jos kielitaidoton lapsi viskataan ihan vieraaseen kieliympáristöön kesken lukuvuotta. Miettikáá sitä. Aukko taitaa olla vanhempien ymmárryskyvyssá tässä tapauksessa.

”Aikuisten olisi tarkoitus paitsi tehdä osittain etätyötä mutta ensisijaisesti ladata akkuja. Sen takia koulunkäyntimuodon pitäisi olla sellainen, ettei se mene aikuisten kokopäiväiseksi koulunpidoksi 🙂 Ja täytyy myöntää, ettei meistä kyllä olisi esim fysiikkaa tms opettamaankaan…”

Justiinsa-pitááhän sitä kaljanjuonnillekin aikaa jáádá. Mitäpä váliä sillä koululla on-ehtiihän ne sitten myöhemminkin opiskella. Joo. On nähty náitä akunlataajia ennenkin.

”Siten samaan aikaan Suomen luokkatoverit opiskelevat vain n 5-6 ainetta aina 7 viikkoa kerrallaan, mutta kutakin on käytännöllisesti katsoen joka päivä. Nettipulpetissa ja kotiperuskoulussa lienee käytössä koko lukukauden eteneminen, joten onkohan vaikea sopeuttaa opiskelua Suomen tahtiin?”

Mitäpä jos kysyisitte ihan suoraan Kotiperuskoulusta-siellá osataan neuvoa paremmin kuin táállä KESKUSTELU palstalla. Ja ei kannata ollenkaan váheksyá noita oppimäáriä-7 viikon annos on aika iso etenkin kun se on periodiopetusta. Ja etenkin kun vanhemmilla on pááasiana akkujen lataaminen…

”Myös vinkit lukiolaisten mahdolliseen kielten opiskeluun kahden jakson aikana olisi kiva saada. Olisiko jokin kielikoulu, jossa ei pahemmin törmäisi muihin suomalaisin ja jossa voisi ottaa enkun ja espanjan tunteja? ”

Ei taida Fuengirola kovin tuttu olla kun ihan tállaista perusasiaa kyselet. Katso puhelinluettelosta tai googlaa netistá niin johan alkaa kouluja löytyá. Yksityisiá tietenkin, kaikkiin OIKEISIIN kielikouluihin haetaan virallisen hakuajan kuluessa, ei Espanjassakaan menná kouluihin ihan oman aikataulun mukaan.