TVkaista poliisitutkinnasta: Meitä syrjitään

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma TVkaistan laillisuus TVkaista poliisitutkinnasta: Meitä syrjitään

LINKKI

PPENSIO1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 35

Olennaista on samat ehdot kaikille. Koska Kopiostolla ja Teostolla on monopoliasemassa Suomessa heidän täytyy soveltaa mielestäni samoja periaatteita kaikkiin toimijoihin, myös TVkaistaan.

Näin Kauppalehdessä tänään.

”Televisio-ohjelmia tarjoava TVkaista ihmettelee, miksi palvelusta poliisille tutkintapyynnön tehneet ovat ottaneet silmätikukseen TVkaistan. TVkaistan mukaan tekijänoikeuden haltijat ovat suostuneet sopimaan tekijänoikeusasioista muiden toimijoiden mutta ei TVkaistan kanssa.

Keskiviikkona tuli julkisuuteen tieto, että MTV Media, Sanoma Television, Yleisradio ja joukko tekijänoikeusjärjestöjä ovat tehneet viime kesänä TVkaistasta tutkintapyynnön poliisille. Mediayhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen mukaan TVkaista toimiin ilman tekijänoikeudenhaltijoiden lupaa.

– Olemme kysyneet tekijänoikeudenhaltijoilta hinnastoa ja sopimusehtoja, mutta ne eivät ole tällaisia TVkaistalle toimittaneet, kertoo TVkaistan hallituksen varajäsen Pasi Lahtinen. Hänen mukaansa TVkaista aloitti neuvottelut vuonna 2006 eli vuosi ennen palvelun toiminnan aloittamista.

TVkaistan mukaan samantyyppistä internet-tv-palvelua tarjoavat esimerkiksi Elisa Viihde ja laajakaistaoperaattori Maxinetin Maxivision. TVkaistan mukaan mediayhtiöt ja järjestöt ovat sopineet Elisan kanssa tekijänoikeuksista palvelussaan. Lahtinen sanoo, että poliisi on vahvistanut asian TVkaistalle.

Myöskään Maxinetin tekijänoikeuksista ei ole kiistaa. Lahtisen mukaan Maxinetti on Sanoman tytäryhtiö.

– Eli he ovat myöntäneet itselleen luvan, Lahtinen päättelee.

TVkaistan tulkinnan mukaan Kopiostolla ja Teostolla on määräävä markkina-asema tekijänoikeusasioihin.

– Määräävän markkina-aseman omaavan toimijan on kilpailuoikeudellisesti velvoite tehdä samoin ehdon sopimus kaikkien osapuolien kanssa. Elisa ja Maxivisio toimivat markkinoilla, joten samat säännöt pätevät kaikkiin toimijoihin.”

Ter. Enska