Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Suomen TV – kaistapalvelu? › TV matikkaa
Onnistutkohan Hot katsomaan yhden leffalipun hinnalla koko elokuvateatterin tarjonnan? Tuskinpa. Tv-luvalla maksetaan se mitä katsotaan Suomessa. Just niinkuin tv-pomot ovat sinulle (ilmeisesti?) kertoneet. Mitä se on nykyään runsaat 5 miljoonaa ihmistä. Kun ulkomaisia sarjoja ostetaan niiden hinnat riippuvat siitä paljonko katsoja on. BBC maksaa varmasti enemmän kuin YLE ,mutta se saa myös katselutuloja hiukan suuremmalta porukalta. Vaikeaa??
Vai että leffalipun hinnalla… laskes vähän…itse maksan:
– Suomen TV-lupa
– TV Finlandin lupa
– Englannin TV-lupa
– TVkaistan maksu
Luulisi tuon patterin riittävän? Kenelle mun vielä pitäisi maksaa ja kuinka paljon, jos katselen Suomen TV-ohjelmia Suomen rajojen ulkopuolella? Jotenkin olo ei tunnu yhtään rikolliselta vaan paremminkin kusetetulta!
En tiedä, kuka lopulta kerää TV-ohjelmien lisenssimaksut, jos se ei ole Teosto, mutta se ei ole oleellista.
Minun matematiikkani sanoo, että Suomen TV:n katsojia on edelleen runsas 5 miljoonaa vaikka osa katsoisikin sitä välillä vaikkapa Espanjasta käsin. Jos 100 miljoonaa ihmistä ostaa TV-Finlandin katselukortin, silloin voisin olla kanssasi samaa mieltä, mutta silloin ei Yle:llä oliskaan rahapulaa ja se voisi ostaa vaikka mitä. TV-Finlandia ei voi katso ilman katselukorttia, joten on helppo laskea se määrä rahaa, mikä pitäisi ohjata ulkomaisten sarjojen omistajille, jos TV Finland näyttäisi kaiken tarjonnan. Toki TV Finlandin katselun hintaa pitää korjata tajonnan paranemisen mukaan, mutta kun kukaan ei halua kehittää sitä. Vaikeata???
Jos ajatellaan vain ahtaasti, että on olemassa vain Suomen tai koko maailman katseluoikeudet asia on selvä, mutta näin yksinkertaisesti ei edes Ylen tarvitse ajatella tai neuvotella sopimuksia.
Olisikohan sinun Taspani M aika herätä ja huomata, että maailma on muuttunut? Kännykkätelevisio on jo tätä päivää, Slingboxeja myydään, TVkaista toimii… ainoa mikä ei toimi: Suomen TV-pomot eivät osaa/haluaa neuvotella järkeviä todelliseen katsojamäärään perustuvia ohjelmaoikeuksia.