Tv-kaistan laillisuus

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Mitkä piuhat TV-kaistaan Tv-kaistan laillisuus

LINKKI

Taspani M
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Frank kirjoitti TV-Kaistasta

”Aha, se on siis laiton palvelu. Uskaltaakohan tollasta ottaa ja toisaalta kuinka pitkä on tulevaisuus?”

Tuo kuuluu sarjaan ”hyvä kysymys”. Vastausta tiemmä haetaan oikeusteitse, kun TV-Kaista ei ole suostunut lopettamaan palveluaan YLEn, MTV3:n ja mm. tekijänoikeujsjärjestöjen vaatimuksista huolimatta. En ole löytänyt selvityksiä prosessin etenemisestä. Mutta tuo jo osoittaa, että Frankin kysymykseen on vähintään kaksi eri tulkintaa.

Prosessin nostajien kannalta ongelmana on mm. että TV-Kaista toimii omin luvin ilman tv-signaalin lähettäjien kanssa tehtyä sopimusta, ja että se tarjoaa mm. ulkomailla katsottavaksi aineistoa, jota suomalaisilla tv-yhtiöillä ei ole oikeutta ulkomaille lähettää (esim. ulkomaiset sarjat) . Muitakin pulmia on.

Tv- Kaista (mm. täällä orkin sivuilla) sanoo noudattavansa lakia, koska se tallentaa TV-kaistan tiloissa olevaan kunkin asiakkaan omaan boxiin tv-lähetyksiä, joista asiakas poimii haluamansa internetin kautta omaan katseluun. Internethän ei tiedä maiden rajoista.

Toivottavasti tuosssa tuli nyt neutraalisti ja asiallisesti riitapukarien kantojen ydin. Odotan mielenkiinnolla miten prosessi päättyy, onhan tulos ulkosuomalaisille joka suhteessa tärkeä.

Kun Tv-kaista tänään itsenäisyyspäivän tervehdyksessään täällä orkissa kirjoittaa:

”TVkaista Oy toivottaa kaikille suomalaisille oikein hyvää itsenäisyydenpäivää. Itsenäisyyspäivän juhlistamiseksi TVkaista avaa ovensa koko Suomen kansalle täksi päiväksi.”

Siis ilmaiseksi saat avata TV-Kaistan palvelun ja katsoa mm. Tasavallan presidentin vastaanoton missä nyt istutkaan. Herää pari kysymystä:
– jos vaikka hyvässä lykyssä 100 000 suomalaista päättää tarttua tarjoukseen tänään niin riittävätkö Tv-Kaistan rahkeet lupauksen täyttämiseen?
– missähän on se hehtaarihalli, jossa yhtiöllä on 100,000 joutilasta tallennus- ja edelleenlähetysboxia tätä itsenäisyyspäivän lahjaa hoitamaan?
– vai olisiko nyt sittenkin niin, että kyseessä on yksi tai useampi iso palvelin, joka homman hoitaa köntässä asiakaskunnalle. Ööö, ja silloin Tv-Kaistan argumenteilta putoaa ainakin yksi, olennainen, pohja

Omasta puolestani toivotan niin orkin lukjoille kuin TV-Kaistallekin oikein rauhallista ja mukavaa Itsenäisyyspäivää!