Tuttua puuhaa

LINKKI

Zirinpito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.05.2008
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 54
la kirjoitti:

Tapahtui kesän korvalla. Kirje tuli kotiin vuosi ja 9 päivää leimasta. Kirjeessä pyydetään lähettämään lisädokumentteina opintosuunnitelma ja yksityiskohtaiset sisältökuvaukset kursseista, kuvaukset harjoittelupaikoista, harjoitteluiden kestot sekä yksityiskohtaiset kuvaukset harjoitteluissa tehdyistä kädentaidoista. Lisäksi työtodistukset yksityiskohtaisine kuvauksineen. Kaikki virallisesti espanjaksi käännettyinä apostilleineen, aikaa 3 kuukautta.

Ei siis kielletty tutkinnon hyväksymistä tänne, siitä tehtiin vaan mahdoton tehtävä.

Elämä on.

Nyt kun tässä leikkauksen jälkeen ollaan saikulla, on hyvää aikaa käydä taas ihmettelemässä näillä sivuilla 🙂 Espanjassa asuessani monet ystävistäni yrittivät saada omat koulupaperinsa ”vaihdettua” ns. espanjalaiseen vastaavaan titteliin, mutta se ei koskaan tapahtunut kolmessa kuukaudessa. Monella meni useampi vuosi ennen kuin he paperit saivat käteensä. Toisilla kävi myös niin että pelkkä paperien lähettely ja selvittely ei auttanut, vaan heidän piti tehdä ns. lisäkursseja/kokeita jotta he saivat suomessa tehdyn tittelin espanjassa toimivaksi.

Itselläni ei koulupapereista tullut omakohtaista kokemusta, mutta kaikista muista virallisista papereista, mitkä piti ns. 3 kuukauden sisällä toimittaa kotia/maistraatttiin jne., katosivat kummasti postissa, niistä puuttui dokumentteja (vaikka toimistossa oleva henkilö ne silloin oli sellaisenaan hyväksynyt) jne. ja niissä aina kesti se n. 8 kuukautta.

Maassa maan tavalla, mutta näin jälkikäteen naurattaa kuinka he pystyivät tekemään monimutkaista monesta asiasta. Ei siinä ettäkö se Suomessa yhtään sen helpompaa olisi, mutta kuitenkin 😀

Hyvää syksyn jatkoa!