Turvatarkastukset ja uskonto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Nestemäiset aineet käsimatkatavaroissa Turvatarkastukset ja uskonto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Terrorismiin vedoten tehdään kaikenlaisia päätöksiä, jotka ovat tavalliselle matkustajalle lähinnä kiusantekoa. Terroristit taatusti löytävät aina uusia tapoja jymäyttää turvatarkastuksia ja ajan kuluessa noiden tarkastuksien taso höltyy kunnes taas tulee uusi tilanne päälle. Tavallisen matkustajan elämää vaikeutetaan.

EU taistelee tiukasti USA:ta vastaan siitä, voiko matkustajan ruokavaliosta antaa infoa USA:n viranomaisille – siitä kun selviäisi uskonto.

Toisaalta olen joutunut turvatarkastuksissa riisumaan kenkäni, takkini, vyöni, tyhjentämään taskuni, avaamaan laukkuni, käynnistämään tietokoneeni, avaamaan kamerani, minua on kopeloitu, minulta on tutkittu ruutijäämiä käsistä ja laukusta, olen joutunut odottamaan terminaalin ulkopuolella vesisateessa pääsyä terminaaliin, minut on lennätetty terrorismin vuoksi toiselle kentälle, jossa ei ollut kunnon järjestelyjä eteenpäin kuljetukselle, jne. Kaikki tämä toki turvallisuuteni vuoksi.

Ja toisaalta kaikki tietää, että pohjoismaalaisen näköiset ihmiset eivät kesimäärin kaappaa lentokoneita tuhotakseen ne – onko ensimmäistäkään evidenssiä? Toisaalta, jos olet nuori muslimimies, todennäköisyys on suurempi ja silloin tarkastukset ja rajoitukset heidän kohdallaan ovat paikallaan. Passeissa pitäisi lukea myös uskonto. Eivät ne asiat näin kuitenkaan mene. Uskonnon ilmoittaminen on mielestäni pienempi paha kuin kopelointi.