Turvallisuutta ei kannata vähätellä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Poliisin virtuaalinäyttely Turvallisuutta ei kannata vähätellä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Mitään ”rosvohysteriaa” ei kannata lietsoa, siihen ei ole mitään tarvistakaan. Tuossa edellä Hot on jakanut hyviä käytännön vinkkejä ja kokemuksia, joiden sisäistämisestä on varmasti hyötyä ainakin joissain tapauksissa. Kannattaa luonnollisestikin pitää mielessä, että ihmisiä on rosvojen(kin) näkövinkkelistä erilaisia, eli tällaisista vinkeistä on erityistä hyötyä rosvojen ”kohderyhmiin” kuuluville ihmisille.

On tietysti upeaa, että läheskään kaikki Orkkilaiset tai heidän lähipiirinsä ei ole joutunut rosvoilun kohteeksi, mutta siitä huolimatta näitä turvallisuuteen liittyviä asioita ei kannata vähätellä, tai päästellä aihetta koskevia pilkallisia sammakoita suustaan. Sensijaan, kannattaa olla enemmän kuin iloinen, ettei ainakaan vielä ole omalle kohdalle sattunut mitään ikävää. Tiedän tasan tarkkaan, mistä puhun.

Jos aiheesta ei ole mitään informatiivista ja rakentavaa sanottavaa, niin kannattaa mieluummin osallistua niihin ketjuihin, joissa voi omalla kokemuksellaan auttaa muita. Samaten on syytä lopettaa henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset just tähän paikkaan – loanheittoa ei sallita eikä tulla sallimaan Orkissa.

Turvallisuus Espanjassa ja yleensäkin, on tietysti paljon laajempi käsite, kuin pelkät hälytyssysteemit ja ennaltaehkäisy. Myös Devspain toi esille tärkeän seikan; kannattaa miettiä tarkkaan, millaisia yksityiskohtia itsestään ja lähipiiristään kirjoittelee erilaisille yhteisösivuille – Orkki ja Facebook mukaanlukien.

Asuntomurtoihin liittyen, suosittelen myös, että ei kannata toitottaa turhan paljon ympärilleen, jos talo on joskus jäämässä joksikin aikaa tyhjilleen… seinillä kun tuppaa olemaan korvat ja tuollaiset tiedot saattavat ajatua vääräntyyppiseen käyttöön.

Mutta tosiaankin, mihinkään hysteriaan ei ole minkäänlaista syytä. Suurin osa ulkomailla majailevista suomalaisista ei kuulu rosvojen kannalta kiinnostavaan kohderyhmään. Tavallisella maalaisajattelulla näistä selviää 😉