Turvalista jatkuu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Poliisin virtuaalinäyttely Turvalista jatkuu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Jatkaisin tuota edellä olevaa ”turvalistaani” lisäämällä siihen varautumisen urkinnan kohteeksi joutumisen… eli rosvot saattavat yritää monilla tavoin sieltä, missä aita on matalin. Yksi rosmojen käyttämä konsti on soittaa talon puhelimeen ja esittäytyä jollain tekosyyllä turvafirman edustajana – ja aivan pokkana pyytää varmistamaan hälytysjärjestelmän turvakoodit.

Mutta mistä voit tietää, että kyseinen soittaja on oikeasti oikealla asialla?

Turvakoodien tulee siis olla molemminpuolisia, jotta talon väki voi varmistautua mahdollisista kyselijöistä ja vastaavasti turvafirma voi mahdollisen vikahälytyksen tullessa soitollaan varmistaa vastaajan olevan talon oikeaa väkeä.

Olisi nimittäin rosvoille aivan liian helppoa ensin udella turvakoodit, sitten kaasuttaa kämppä asukeineen kuten Hot edellä varoitti, ja sitten painua sisään, naputella hälytys pois päältä – ja ryhtyä hommiin.

Turvakameroiden kanssa kannattaa varmistatua niiden riittävästä tasosta operoida yöaikaan. Toinen tärkeä seikka on, että kameroiden nauhoitinlaitteiden tallennuskapasiteetti on riittävä – ja että tallennus tapahtuu ainakin hälytystapahtumien yhteydessä myös internetissä olevalle palvelimelle… rosvot nimittäin ottavat mielellään myös nuo tallentimet matkaansa, koska eivät sattuneesta syystä halua esiintyä noissa videoissa. Tämä ei sinällään estä itse ryöstelyä, mutta saattaa auttaa asian jälkiselvittelyssä.

Ylipäätään on hyvä muistaa, että turvallisuuteen liittyvät asiat kannattaa ottaa vakavasti jo etukäteen – jälkikäteen herätessä voivat maksetut oppirahat olla kalliitakin, usein ei edes rahassa mitattavia.

Vielä yksi vinkki…

Palveluksiaan tarjoavat turvafirmat ovat liikeyrityksiä, jotka tekevät bisnestä. Ei siinä mitään pahaa, päinvastoin, mutta tämän alan kaupankäynnissä perinteinen ”ostaja-myyjä” -asetelma saattaa olla paljonkin epätasapainossa. Joitain alan firmojen tarjouksia analysoitua näyttää siltä, että tämän alan firmoilla on huikeat katteet ainakin laitteistoissaan ja niihin liittyvissä asennuksissa, huoltosopimuksista puhumattakaan. Yksi esimerkki; yhden teratavun kovalevy (massamuisti) maksoi eräässä tilanteessa tavallisesta tietokonekaupasta ostettuna veroineen ja myyjän katteineen noin 95 Euroa. Täsmälleen sama laite oli hinnoiteltu turvafirman tarjoukseen yli 500 Euroon. Taidanpa siirtyä turva-alalle 😉

Joka tapauksessa, tsemppiä kaikille Orkkilaisille myös näissä turvallisuusasioissa.