Turvakaapit turhia silleen …

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Turvabox Turvakaapit turhia silleen …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Jos tulet asumaan espanjalaisessa kerrostalossa, on turvakaappeja turvaavampaa se, että ensinnäkin naapurit ovat uteliaita ja kurkistelevat mitä ympärillä tapahtuu. Ja toisekseen, jos ovi on kunnollinen turvaovi, menee varkaalta jauhot suuhun jo siinä vaiheessa ja siirtyy mieluummin muualle.

Köykäiset turvalokerot tai kaapit on todellakin pakko muurata seinään tai pultata tiukasti lattiaan, muutoin ne kävelevät varkaan mukaan ihan yhtä helposti kuin matkalaukku avattavaksi myöhemmin muualla.

Jos pelkäät niitä avaimia olevan liiaksi liikenteessä, vaihdata lukkopesä. Ei maksa maltaita ja sittenhän on turvallinen olo. Tuskin edes lupaa joudut kysymään, kun annat aikanaan riittävän määrän uusia avaimia omistajalle.

Valtaosa asuntomurroista kohdistuu erillistaloihin, mutta älköön silti kukaan sanoko, etten olisi siitäkin varoittanut, että kuka tahansa saattaa tietenkin murtautua minne tahansa kerrostaloissakin, vaikka kuka tahansa olisi sanonut, ettei sellaista tapahdu.

Joka tapauksessa, vaikka ovi olisi turvaovi (missä ne teräspulikat estävät jopa oven vääntämisen paikoiltaan) – muista että semmoisenkin lukon saa avattua luottokortilla ovenraosta, ellet käännä kaksin-kolmin- tai viisinkertaista lukitusta kunnolla päälle. Silloin vasta se on mahdotonta. Ja jos vanhassa ovessa on turvalukko, käytä sitä.

Vaan huoletonta aikaa Espanjassa. Ei ole maassa riskit sen kummoisempia kuin Suomessakaan.