Tupakan merkitys espanjalaisille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja muuttuu Tupakan merkitys espanjalaisille

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Tupakan merkitys espanjalaisille on hieman samaa luokkaa kuin se oli ’60-luvun suomalaisille, joten on aivan turha ”pelätä”, että pienemmillä, turistikohteista matkan päässä sijaitsevilla paikkakunnilla olisi moisella tupakkalailla sen kummempaa merkitystä kuin on ollut tähänkään asti.

Ukot käryttelevät niin kauan kunnes poliisi tulee ne kantamaan ulos. Dueñolla tuskin on kanta-asiakkailleen nokan koputtamista, vaikka muodon vuoksi voikin hieman näytellä äijiä toruvansa, ettei tarkastajan paikalle pelmahtaessa aivan rikostoveriksi voitaisi syytellä. Tuskinpa kuitenkaan alkaa moisesta suuremmin riidellä ja kieltäytyä viiniä myymästä, jos ei dukadossi heti sammu.

Hieman isommillakin paikkakunnilla taitaa laki astua käytännössä voimaan ensiksi vain jossain nuorten diskoissa ja sen sellaisissa reivipaikoissa. Tokihan turistikohteiden ravintoloissa lakia enemmän tullaan noudattamaan, koskapa turistit tuskin kotiin tai nakkikioskille lähtevät, vaikka ovitaulussa paikka julistettaisiinkin savuttomaksi. Ja mitä etelämmäs mennään, niin sitä helpompi on koko tavernasta tehdä paremmalla säällä (ja niitähän riittää) yksi suuri terassi, kun vetäisee kokonaisen seinän muodostaman lasiovirivin auki.

Espanja ja Suomi – ja vähän muukin pohjoisempi Eurooppa – ovat kuitenkin niin kovin erilaisia paikkoja, niin ilmastonsa kuin kansanluonteensakin puolesta, että samat käytännöt eivät kaiken kaikkiaan päde kovin monessakaan asiassa; kuten täällä varmasti useampi on aikanaan jo havainnutkin.

OT: Madridin metrotyöntekijöiden lakko, noin muuten, jatkuu jo viidettä päivää ja vuoroista vain 30-50% voidaan ajaa, joten junaa (tai voiko niitä pitkän ratikan kokoisia juniksi edes sanoa) saattaa joutua odottelemaan pari minuuttia tavallista kauemmin; jos nyt yleensä siellä päin satutte liikkumaan.