Tuota…millä tavalla?

LINKKI

Pedro Suomalainen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.12.2006
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 31

Tuota… millä tavalla tuo kansallisuuksien huikea määrä ? (Pienen ja syrjässä olevan Helsingin seurakuntayhtymän kansainvälisessä kirkossakin käy 70 eri kansallisuuden edustajia…Taitaa olla aika tiukka toi maahanmuuttopolitiikka siellä) liittyy tähän?

Kysymyshän oli vain siitä, että joku tuntee asiakkaiden kiusaavan erilaisilla toimeksiannoilla, joista sitten ei ymmärrä tai uskalla tehdä laskua.

Mietin motiivia ja syitä, kyseiseen toiminta tapaan sekä mielestäni melko voimakasta reagointia. Vaikuttaa siltä, että asiakas on muuttunut kiusantekijäksi?

Harvemmin kuulee ja lukee, vaikka siivoojien tai minkään muunkaan ammattiryhmän moittivan asiakaskohteen ihmisiä idiooteiksi jne. Vaikka työhön kuluu monesti myös epämielyttäviä kohtia. Ehkäpä nämä ”tunnelmat+kertomukset hankalista potilaista” kertovat laajemmin asioista.

Onko tuo ajatus ”bisnes” kulttuurin eroista, vaikkapa suomen ja ruotsin välillä enään ajan kohtainen? Nokiat, Nordeat, IBM käyttävät suomessa hallinto/konserni kielenä englantia. Työryhmissä on monesti useampi ulkomaalainenq jne, ryhmädynamiikan kannalta ei varmaan ole hyväksi jos joku pyrkii tuomaan kovasti esille omaa kansallista identiteettiään, bisnes tai työkultturiaan. Siksi olettaisin sellaisen olevan pitemmän päälle katoava piirre. Punaniskoja tietysti aina tulee olemaan, mutta ne toimivat suppeammissa ympäristöissä. En opiskele kaupallista alaa, ihmistieteitä on tullut sitten opiskeltua joitakin opintoviikkoja.