Tuoretta tietoa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa
Masa Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.09.2006
Kirjoituksia: 179
Vastauksia: 303

Lentokoneen matkustamoon vietävien käsimatkatavaroiden kokoa tullaan rajoittamaan koko EU:n alueella. Uudet laukkumääräykset astuvat EU-komission mukaan voimaan arviolta puolen vuoden kuluttua, mutta nesteiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa vaikeutuu jo marraskuun alussa.

Vastaisuudessa suurin sallittu käsimatkatavaralaukun ulkomitta on 126 senttimetriä (56 cm + 45 cm + 25 cm), mutta esimerkiksi Finnairin lennoilla sallittu laukkukoko on jo nyt tätä pienempi (115 senttimetriä).

Marraskuun alun jälkeen matkustamoon vietävien nestepakkausten on mahduttava enintään yhden litran kokoiseen suljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin. Yksittäisiä yli yhden desilitran kokoisia pakkauksia kuten vesipulloja ei sallita ollenkaan. Uudet säännökset eivät koske nestepakkauksia, jotka on ostettu turvatarkastuksen jälkeen.

Nestemäisiksi aineiksi lasketaan muun muassa hammastahna, hajuvesi sekä erilaiset vaahdot ja voiteet. Yhdysvaltoihin ja Britanniaan suuntautuvilla lennoilla on jo nyt voimassa tiukemmat määräykset.