Tuomo, hauskaa juhlintaa,

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Miksi en saa ulos omia rahojani? Tuomo, hauskaa juhlintaa,

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tuomo, hauskaa juhlintaa, älä nyt ihan villiinny kuitenkaan. 😉

Taiju, ota mukaan jonkin verran käteistä ja sekä VisaElectron että VISA kortti. Käytä korttia ostoksiin (ei veloitusta sinulle) kaikkialla missä voit, näin käteisvarat säástyy niihin ostoksiin, joissa tosiaan niitä tarvit. VisaElectron menee varmemmin läpi maksupääteellä kuin automaatilla. Ja VISA mukaan varmuuden vuoksi, nosta sillä sitten käteistä jos käteiskassa päási loppumaan ja on vielä sellaisia menoja, joihin nimen omaan käteistä tarvit, ja VisaElectron tökkisi automaatilla.

Niille, jotka lomailevat Espanjassa säännöllisesti useita kertoja vuodessa tai viettävät täällä joka vuosi pidempiä aikoja, suosittelen edelleen espanjalaista tiliä, paikallinen kortti toimii varmemmin ja pankkisuhteesta voi olla muutakin hyötyä (määräaikaistalletusten korot, suoraveloitukset, vakuutukset, tilihistoria jos myöhemmin haet asuntolainaa, tietoa paikallisen talouden toiminnasta ja verotuksesta…) Mutta tiedän, että on myös ihmisiä, jotka ovat täällä kaiket talvet pelkän VisaElectronin varassa ja pärjáävät hyvin.

Niistä off-line toiminnoista vielä selvennän, että off-line rajan laittaminen pankkikorttiin on käytännóssä aika sama juttu kuin antaa korttiin pieni luotto, siksi uskoisin, että useimmat pankit eivät sitä tee ollenkaan.

Torreviejassakin on tietääkseni suomenkielistá pankkipalvelua, olisiko CAMissa muistaakseni?