Tuollahan sitä pohdittiin HOT:in kanssa…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Varkaita Tuollahan sitä pohdittiin HOT:in kanssa…

LINKKI

turboman1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.01.2008
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 179

Samaa aihetta sivuttiin tuossa aikaisemminkin. Tuossa linkissä jotain vinkkejä omatoimiseen suojaamiseen. Autoon tietysti pätee vain häly – tai hevi… 🙂 ja hanskalokero tyhjäksi sekä kansi auki, niin ei kiinnosta ainakaan sen takia. Stereoista etulevy mukaan autosta poistuttaessa tai yön ajaksi.

http://espanja.org/node/21332

Omakohtaisiin kokemuksiin nojautuen, passiivista turvallisuutta voi parantaa seuraavasti:

-ovien lisälukitus (turvalukko, jonka voi lukita ja avata myös sisältäpäin – palon sattuessa olisi kyllä hyvä olla sitten avain aina samassa paikassa, jotta asunnosta pääsee ulos…)
-ovien saranatapit eli saranapuolelle tulevat metallitapit, jotka uppoavat sekä oveen että karmiin ja estävät esim. saranoiden sahaamisen karmin ja oven välistä.
-jos ovessa on ikkuna, niin sisäpuolelle voi laittaa kestävän metalliverkon, josta käsi ei mene lävitse. Voi käyttää myös tuuletusikkunoissa, jos rakenne sen sallii (ei pääse opetetut apinat noutamaan avainta taskusta tai pöydältä… 🙂 )
-lukon kielet suojataan oven ulkopuolelle tulevalla suojaraudalla (murtorauta). Ts. kieltä ei pääse sorkkimaan oven ja karmin raosta piikillä.
-ulko-oven sisäpuolen avausmekanismi voidaan suojata. Silloin ovea ei voi avata sorkkimalla sitä kepillä tai muulla varta vasten tehdyllä työkalulla. Koskee ehkä enemmänkin suomalaisia lukkoja, joihin voidaan päästä käsiksi vaikka postiluukun kautta. Espanjassa taitaa olla usein pallopäitä sisäkahvoina ja postit taitavat tulla laatikoihin.
-ikkunalukitusten varmistus tarvittaessa
-(langaton) hälytin huoneistoon kattaen kaikki luukut ja voitava käyttää asukkaiden ollessa sisällä esim. öisin. Paniikkipainike kauko-ohjaimessa plussaa…
-”pelivälineitä” varoiksi oman maun mukaan – golf- ja pesäpallo -varusteet suositeltavia (puu-1 ja rauta-7…)…krikettikin käy… 🙂 kalastusvälineistä harppuuna…

Jos haluaa maksaa kokoaikaisesta mielenrauhasta, niin sitten sopimus vartiointiliikkeen kanssa ja heiltä hälyttimet. Yleensä maksaa jonkinverran enemmän, mutta jos kustannus esim. mainittu 15e kuussa alkuinvestoinnin jälkeen, niin se ei ole mielestäni paha. Yleensä kyllä oma hälytinkin pelottelee sen verran, että rosmot häipyvät…

Hälynumerot ja oma osoite kannattaa olla aina esillä, kun lähipiirin kokemus on osoittanut, että paniikissa oleva ihminen ei tiukassa tilanteessa muista edes kaupunkia, missä asuu…