Tuolla oli juttua mokkulasta…

LINKKI

turboman1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.01.2008
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 179

Tuosta löytyy vähän vinkkiä mokkulaan liittyen:

http://espanja.org/node/7588

ja orkin haulla: mokkula löytyy lisää!

Ne, ketkä tällä hetkellä käyttävät toimivaa/edullista prepaidia (tai järkevää kk-hintaista SIM-kortilla toimivaa nettiä) ja mokkulaa, voisivat kertoa omia kokemuksiaan ostosta ja toiminnasta sekä hintatasosta. Käsittääkseni Yoigon prepaid on ollut hinnaltaan ja toimivuudeltaan hyvä.

Pääperiaatteissaan mokkula on langaton modeemi, joka SIM-kortin avulla (joko prepaid- tai kk-maksullinen) mahdollistaa yhteyden nettiin.

Ns. älypuhelimissa tietokone ja modeemi on samaa pakettia ja siinäkin tarvitaan SIM-kortti yhteyden luomiseen. Jos puhelimessa tai tietokoneessa on WLAN-yhteys, niin laitteella voi käyttää hyväkseen langattomia, suojaamattomia tai suojattuja yhteyksiä (jos saa salasanan esim. ravintolasta, jonka alueella yrittää ottaa yhteyksiä) ja silloin ei tarvitse maksaa yhteyden aikana käytetystä tiedonsiirtoajasta.

Tällaisia ilmaisia ”hot spotteja” on usein kahviloissa, hotelleissa, mahdollisesti kauppakeskuksissa jne.
Suomessa verkkoja löytää helposti yleensä ajamalla kaupungin keskustaan läppäri auki, jolloin se ilmoittaa, kun sopiva yhteys on löytynyt. Pieni ennakkohaku Wlan-pisteistä saattaa olla paikallaan esim. hotspots (tai wlan) ja paikkakunnan nimi hakukoneeseen tuottaa ainakin kotimaassa selviä, osoitteellisia paikkoja, joiden kulmilla yhteydet toimivat yleensä… 🙂