Tuli mieleen …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 32 Tuli mieleen …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Tuolla jo koiraosiossa kerjään verta nenästäni, joten jos aamuni on liian aikaiseen aikaan (muista aikaero, elän nyt 5 tuntia Espanjaa edellä) känkkäränkkä, niin tulkoon sitten suljen mukana muutakin. Mutta huom: Tämä ei liity nyt ehdottomasti millään Rayaan tai Milleen, joilla olen havainnut olevan kanttia. Enemmänkin ajattelen tyypillistä junttia.

Etkun Suomessa maistuu mikä tahansa kiltisti. Ja asiatkin niellään pureskelematta. Mutta sitten heti lentokentällä nousevat tuntosarvet ja kun on kerran oltu ennenkin ulkomailla, niin nyt osataan. Tosin asenne on usein väärä Finnairin lennoille, missä chartermatkustajaa kohdellaan kuin pakollista rahtitavaraa, josta aiheutuvat epämukavat työolosuhteet.

Mutta kun kotona maistuu jauhoinen makkara ja kossu pullonsuusta, niin ulkomailla ollaankin sitten kulinaristeja. Pihvien ja punaviinin kuluttajia, joille tosin kelpaa sitkeämpikin liha ja bulkkijuomat, kunhan on isot annokset ja halvat hinnat. Eksoottista, joo.

Mitä näitä ukomaanpellejen erikoisuuksia maistelemaan. Missä on suomalainen ravintola. Tai edes suomeksi kirjoitetut ruokalistat ja tarjoilija, joka ymmärtää mitä kysytään, täh?

Kotona ollaan useimmiten hiljaisia, mutta ulkomailla korotetaan ääntä. Tai sitten ollaan sivistyneistöä ja katsotaan pitkään niitä, joilla on hauskaa ja puhuvat ääneen.

Kun siirryimme Orkin rantabileistä ravintola Reflan terassille (kiitos vielä kerran, Mariitta) niin mun oli pakko kysyä siellä ennestään olleita kuunneltuani (oli alkamassa karaokeilta ja kaikki pälyilivät kuiskaten) ääneen, että ”kuka on kuollut?”

Tänään menen taas Pattayalla katsomaan F1-kisan suomalaiskuppilaan ja yritän olla omassa pöydässäni kovin ulkomaalaisen näköinen. Välttelen katseita, enkä tule juovuksiin.

Enkä ole ainoa semmoinen kuin olen. Ikäänkuin vähemmän expatriaatti ja enemmän etabloituva emigrantti.

Mahtaako tästä nyt syntyä keskustelua. Ehkä joku viitsisi täydentää heittojani omin esimerkein tai joku toinen ottaa huolekseen ärsyyntyä kyllin raivotakseen takaisin, vaikka en edes murteellisuuksia maininnut sanallakaan, koska olen itse stadilainen ja tiedän, että jopa slangin bamlaaminen saattaa joissakin tapauksissa ärsyttää sitä ymmärtämättömiä. Bonjaatko?

Toisaalta, usein ärsyyntyviä ovat juuri ymmärtämättömät. Tai päin vastoin.

Joka tapauksessa luen tämän kirjoittamiseen käyttämäni ajan hyötyheräämiseksi sillä nyt päivän jo paistaessa tunnen oloni huomattavasti miellyttävämmäksi. Itse asiassa voin todeta olevani ihan mukava ihminen. Ja tästä saattaa kehkeytyä peräti hyvä päivä. Sadekausi jatkuu ja siitäkin tulee syntyjään suomalaiselle kotoinen olo.

Toivotan oikein hyvää päivää kaikille eurooppalaisille, paitsi turkkilaisille (kurkistakaa nyt karttaa hyvät ihmiset, nähdäksenne perusteeni).

Tyhmän runon vielä tarjoilen aamunne piristykseksi.
Olkaa hyvä ja laulakaa se millä tahansa sävelellä.

Oli kaksi pientä ele-fant-tii-aa
kaksi pientä ele-fant-tii-aa
mutta ei ollu sulla kant-tii-aa
kun kärsäinen elukka pelotti
niin minua nolotti
että aristella nyt silleen
pientä ele-fant-tii-aa!

Noh, tuliko sitten parempi olo?