Tulee se ymmärtäminenkin

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka Soppaa Saigonissa … Tulee se ymmärtäminenkin

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tulee se ymmärtäminenkin kun vaan jaksaa kuunnella. Musta oli ennen espanjan osaamista ihan käsittämätóntä, miten siitä puhetulvasta muka jotenkin voisi erottaa sanoja ja ymmärtää ne, kun espanjalaiset puhua pulputtaa kaiken jotenkin yhteen putkeen. Ja joskus parin vuoden asumisen jälkeen joku sanoi, että aksenttini oli aika jo kohdallaan, mutta puhuin vieläkin sanan kerrallaan. Että ei sanoja puhuta yksitellen vaan ne pitää kuulemma laittaa kaikki yhteen.

Jaksa vaan sen ankaran carloksen kanssa, ei se ihan huono ope ole, kun on saanut sinut tuollaisen lauseen itse kirjoittamaan. Lue ja kuuntele, kuuntele ja lue ja koita ”tuottaa” sitä espanjaa itse lauseita rakentamalla. Caminolla löydät puhumiseen monta ”tilaisuutta”. Siitä se lähtee. Ja siitä, että kun espanjalaisille puhuu espanjaa niin se on niistä hauskaa ja ihmiset auttaa oppimaan. Nauravat moneen kertaan ja koittavat saada lankaan ja sanomaan mielellään jotain mahdollisimman kaksimielistä, mutta ovat kuitenkin tosi tyytyväisiä kun ulkomaalainen haluaa kommunikoidan heidän kanssaan.

Äläkä sitten pelästy galician murretta caminolla, vaikka ne ei ihan galegoa puhuisikaan niin ei se niiden espanjakaan mitään normaalia ole… 😉 Vaikka varmaan kuitenkin helpompaa ymmärtää kuin andalusian murre.