Tule vain Selma eläkepäiviksi Aurinkorannikolle!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Media ei mairittele rannikkoa! Tule vain Selma eläkepäiviksi Aurinkorannikolle!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Mummeli
Mummeli Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 127

Eihän se eläkeläisen elämä täällä etelässä niin kauhean erilaista ole kuin Suomessa. Samalla tavalla käymme kaupassa, laitamme ruokaa, siivoamme ja pesemme pyykkiä. Lenkilläkin käymme ja uimassa ja tietysti katsomme televisiota.

Mielekkyyttä ja tekemistä saa kielen opiskelusta ja harrastuskerhoista. Niitä on moneen makuun. Lisäksi on paljon juhlia, niin suomalaisia kuin espanjalaisiakin. Maaseutuun ja historiallisiin kaupunkeihin voi tutustua järjestetyillä retkillä ja omalla autolla. Yleiset kulkuneuvotkin kulkevat ja ovat edullisia Malagaan pääsee junalla nopeasti ja halvalla.

Lastenlapsiin ja ystäviin pidämme jatkuvasti yhteyttä internetin (skypen) ja weppikameran avulla. Myös suomalaisia lehtiä luemme internetistä. Uusi ystäviä olemme täällä saaneet helpommin kuin Suomessa. Ei tarvitse kuin käväistä suomalaisten kokoontumispaikoissa tai osallistua jollekin suomalaisten retkelle, niin heti pyydetään kylään tai yhdessä jonnekin. Itsekin voi tietysti tehdä aloitteen.

Meitä kiehtovat sää, ruoka, meri ja vuoret ja se, että kaikki ei ole niin säntillistä kuin Suomessa. Meillä on pieni asunto ja sen saamme tarvittaessa lämpimäksi tai viileäksi edullisesti lämpöpumpulla. Olemme viihtyneet täällä jo useita vuosia ja vietämme Suomessa vain pari kolme kuukautta vuodessa. Meidän mielestämme elämämme on täällä monipuolisempaa ja henkisesti rikkaanpaa kuin se olisi Suomessa.