Tsemppiä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mm
mm Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.05.2009
Kirjoituksia: 13
Vastauksia: 18

Tsemppiä sinne laatikkovuoren keskelle! Kokemuksesta tiedän, että tuo aika voi olla raskasta varsinkin jos on vielä yhtäkkiä ’yksin’ pienten lasten kanssa.

Oletteko jo muuten löytäneet muuttofirman? Viimeisessä Suomi-Seuran toimittamassa Suomen Silta lehdessä niitä oli listattu varsin pitkä lista, ja ajattelin, että siitä voisi olla teille hyötyä. Voisin vaikka skannata sen, jos on vielä ajankohtainen.

Toinen asia, joka tuli mieleeni on, että monet asiat täällä lähtevät ’rullaamaan’ syyskuun alun/puolenvällin tienoilla (eli jos vain mahdollista, voisi olla kaukonäköistä yrittää olla tuolloin paikan päällä). Tuolloin on esim. ilmoittautumiset lukukauden ja/tai lukuvuoden kestäviin kielikouluihin (aikuisille) sekä paikallisiin lasten leikki-ja muihin aktiviteettiryhmiin (uinti- ja muu liikunta, askartelu, kokkaus, leikkipuistotoiminta jne). Ainakin täällä meillä noista viimeksimainituista saa koordinoidusti tietoa paikallisesta ayuntamientosta, mutta ilmoittautumiset on yleensä paikan päällä toiminnanjärjestäjän luona. Ne voisivat olla mukavia lapsille paikallisiin lapsiin tutustumisen suhteen varsinkin jos ovat muuten päivät kotosalla kanssasi.

Asuntoa valitessa kannattaa muiden asioiden ohella myös katsastaa läheiset leikkipuistot ja niiden lapsimäärät, ettei kävisi niinkuin meille: leikkipuistoja lähellä on, muttei muita leikkijöitä…