Trafin päätös

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Ministeri Kyllönen on ennenkin kunnostautunut lausunnoissaan. Ei kovin raskaan sarjan poliitikko, saattapa olla yhden kauden ministeri. Jos ihan sitäkään kokonaan?

Trafin päätös on liiketalouden periaatteiden mukainen ja täysin ymmärrettävä. Lapin kansa-sanomalehden mukaan Argenta tuottaa saman palvelun 42% edullisempaan hintaan!

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=LKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194779918795&p=1194613395268&pagename=LKAWrapper

Ihmettelen kovasti, mistä tuo hintaero johtuu. Argenta tietenkin maksaa palkat espanjalaisen palkkatason mukaisesti, mutta sosiaalikulut ovat kuitenkin melkein Suomen luokkaa, joten palkka ei eroa selitä. Ja Espanjan palkka ei ole kovin paljon Suomen palkkoja pienempi, jos Palkkavertailu.comin tietoihin on vähänkään uskomista. Sen mukaan call center-työntekijän keskipalkka on noin 1.400 euroa kuukaudessa. Joten jostakin muualta se ero tulee.

Wanhoina hyvinä aikoina, kun maalaisliitto hallitsi Suomea, ei tällainen toimintojen järkiperäistäminen olisi ollut mahdollista. Silloin rahaa pumpattiin pusikkoon ja jänkhälle kun haluttiin pitää koko Suomi asuttuna vaikka väkisin. Nyt eletään EU-aikaa ja Suomessakin on pakko myöntää, että on olemassa alueita, jotka tyhjenevät asukkaista vaikka kuinka tekohengitystä annettaisiin ja verorahoja tuhlattaisiin. Se on kehitystä ja se menee eteenpäin omalla urallaan. Tämän Trafin asian vieminen markkinatuomioistuimeen kielii kyllä Suomen DDR-taustasta tai sanottaisiinko Soviet Finlandian ajoista…

Uskon, että tämä Trafin palvelun siirtäminen Espanjaan ja etenkin, jos Argenta pystyy hoitamaan sen moitteettomasti, tulee poikimaan lisää työtä suomalaisille auringon alla. Ja miksipä ei, työympäristönä ja asuinpaikkana Costa del Sol on kyllä varmasti miellyttävämpi kuin Sodankylä kaamoksineen ja pitkine talvineen.