Trafi kiistää nukkumisen puhelinpalvelun kilpailutuksessa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä BeeKeeper
BeeKeeper Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.01.2011
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 169

Kotimaa | Turun Sanomat 04:55
Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) näkemys Liikenteen turvallisuusviraston Trafin puhelinpalvelun ulkoistamisesta Suomesta Espanjaan ei saa tukea Trafista.

Kyllönen totesi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että ministeriössä tai Trafissa ei oltu asian suhteen hereillä, eikä ratkaisumalliin osattu varautua.

Trafin ylijohtajan Olli Lindroosin mukaan jo tarjouspyyntövaiheessa oli tiedossa, että palveluja voidaan tuottaa myös ulkomailla.

Kilpailutuksen voitti suomalainen Argenta Oy, jonka suomalaiset työntekijät hoitavat puhelinpalvelun Espanjan aurinkorannikolla. Argentalla on toimintaa myös Helsingissä.

–?Argenta Oy:n tarjouksessa kerrottiin, että palvelu järjestettäisiin Espanjassa, Lindroos korostaa.

Lopullista sopimusta puhelinpalveluista ei vielä ole. Markkinaoikeus ei ole antanut päätöstään kilpailussa hävinneen Astropolistiedon tekemän valituksen suhteen.

Astropolistiedon epäilysten mukaan Trafin henkilörekisterien tietoturva on vaarassa, kun käsittelyyn osallistuu maita erilaisin lainsäädännöin. Yrityksen mukaan myös henkilökunnan määrä puhelinpalvelussa jää liian pieneksi.

Astropolistieto ehti hoitaa Trafin puhelinpalveluja viisi vuotta. Viime syksynä yritys irtisanoi noin 30 henkilöä. Syynä oli puhelinpalvelujen siirtyminen Argentalle.

Turun Sanomat uutisoi palvelujen siirtymisestä Espanjaan ensimmäisenä viime syyskuussa.

Ministeri Kyllönen ei halunnut tarkentaa lausuntoaan Turun Sanomille perjantaina. Yle puolestaan kertoi, että Kyllösen mukaan päätökseen ei olisi voitu vaikuttaa edes olemalla hereillä, ja että viranomaisilla ei ole mahdollisuutta estää töiden siirtymistä ulkomaille palvelujen kilpailutusten yhteydessä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/454603/Trafi+kiistaa+nukkumisen+puhelinpalvelun+kilpailutuksessa