totuus on ikává asia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat son sitten adios totuus on ikává asia

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
amaryllis kirjoitti:

Orgin ilmapiiri on muuttunut muutaman kuukauden aikana aggressiiviseksi.

Uudet kirjoittajat, jotka kysyvát jotakin Espanjassa elámiseen liittyváá perusasiaa, tyrmátáán hyvin pian.
Heille annetaan jopa ivallisia vastauksia tyyliin ”miten joku voi olla noin typerá ja kysyá tuollaista”.

Ihmisiá komennetaan tylysti opiskelemaan ensin espanjaa ja sitten ottamaan itse selváá asioista.
Sellainen karkottaa uudet tulijat- seká Orgista ettá Espanjasta.

Jotkut vanhatkin kirjoittajat menevát mukaan muutaman háirikón tahallaan aloittamiin omituisiin kinasteluihin, jotka lopulta páátyvát henkilókohtaisuuksiin ja riitoihin.

Olisi mukava palata sellaiseen Orggiin, jossa vaihdettiin kokemuksia ja mielipiteitákin ystávállismielisesti
ja annettiin kársivállisesti neuvoja uusille kysyjille, joille kaikki Espanjassa elámiseen liittyvá vielá on uutta.

Kaikki ovat tulleet tánne joskus ensimmáistá kertaa, usein kokemattomina ja tietámáttóminá.

Tunnen omantunnon pistoksen tássä kohtaa – olen sanonut suoraan ja monta kertaa, että Espanjaan ei pidä muuttaa ihan noin vaan. Ja sitten saarnannut siitä kaikesta, mikä voi tulla vastaan. Siis tunnustan yrittäneeni torpata monta muuttoajatusta.

Ja seison sanojeni takana edelleen! En ole koskaan pyrkinyt estämään asiallisia muuttajia, varoituksen sanat olen kohdistanut niille, jotka mielestáni ovat sellaisia tarvinneet. Olen myös kirjoittanut tálle palstalle espanjalaisten sanomalehtien uutisista, jotka kertovat siitä, miten heikoin osa tállä alueella elávistä ihmisistá párjää. Ihan vain valaistakseni niitä, jotka eivät itse syystä tai toisesta seuraa espanjalaista uutisointia. Ja kuten myös olen kirjoittanut, suomalainen Aurinkorannikolla ilmestyvä sanomalehdistö ei näistä espanjalaista yhteiskuntaa käsittelevistä uutisista kirjoita.

Olen itse, valitettavasti, joutunut avustamaan ihmisiä, jotka ovat joutuneet kuseen táállä. Asunto on mennyt alta, lapset on uhattu ottaa huostaan ja rahaa kotimatkaa varten ei ole ollut. On ollut myös tapauksia, joissa asianosaiset ovat piileskelleet espanjan viranomaisia. Ja on tapauksia, joissa on velkaannuttu vuokrarástien, laskujen ja vahingonkorvausten takia. En siis puhu puutaheinäá, vaan olen joutunut ongelmien kanssa kasvotusten ja voin sanoa, että se ei ole ollut mukavaa minulle kuin ei myöskäán niille, joita olen yrittänyt auttaa.

Kaikki nuo kuvaamani tapaukset ovat sattuneet ihmisille, jotka ovat láhteneet Suomesta pakoon: on ollut avioeroja, yritys on mennyt nurin ja ulosotto on vaaninut ovella tai on ollut jokin masennussairaus, alkoholismia jne. Ja nuo ongelmat eivát korjaudu sillä, että pakenee Espanjaan. Kaikkien tapausten kohdalla ongelmat ovat vain syventyneet ja kun lopulta on ollut pakko palata Suomeen on siellá odottanut entistá korkeampi vaikeusvuori.

Tarkoitatko Amaryllis ystávällisellä neuvojen antamisella vaikenemista vaikeista asioista? Niistähän ei suomalaisittain pitäisi puhua. Jos ei puhuta köyhistá tai syrjáytyneistá niin heitá ei ole – ohjataan keskustelu vaikka Big Brotheriin tai jonkun julkkiksen kaula-aukkoon ja luodaan kuva, että kaikki on hyvin.

Jos tástá palstasta halutaan luoda pelkká hymistely ja mainospalsta, niin ei minullakaan ole jatkossa mitáán sanottavaa. Koen támán itse informatiivisena forumina, jossa pitáisi pystyá puhumaan asioista niiden oikeilla nimillá. Silti menemáttä henkilökohtaisuuksiin ja solvauksiin.