Totta

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
vanhatyttö kirjoitti:

Tänne palstalle tulee ihan jatkuvasti kyselyjä Espanjaan muuttamisesta ja aika monella náyttää olevan syynä Suomesta pakeneminen. Jotain on mennyt kotimaassa pieleen ja uskotaan, että Espanjassa kaikki muuttuu hyväksi.

Mutta valitettavasti niin ei käy, monesti kaikki muuttuu entistá kauheammaksi. Suosittelen erittäin lämpimästi jokaiselle Espanjaan pakenemista suunnittelevalle harkitsemista ja harkitsemista ja vielä kerran harkitsemista. Tänne ei kannata láhteä henkselit paukkuen ja lompakko tyhjäná, on miljoona kertaa viisaampaa járjestää ne sotkuiset asiat kotona Suomessa.

Totta turiset.

En halua pelotella vaan päinvastoin kannustaa lähtemään, mutta jos asiat eivät onnistu helposti suomessa, niin pitää varautua siihen, että ne samat asiat onnistuvat vielä _huomattavasti vaikeammin_ espanjassa.

Erona ja lisävaikeutena suomeen verrattuna ovat mm. kieliongelmat, pienempi tulotaso, sosiaaliturvan erilaisuus/puute, paikallistuntemuksen puute jne.

Itsekin suosittelisin, että lompakossa olisi varaa vähintään puolen vuoden oleskeluun ilman mitään tuloja ja sen jälkeen siihen, että tulot ovat jatkossa espanjan normitasoa, eli noin 1000€/kk, josta maksat vuokraa noin >500€/kk, sähkö+vesi+kaasu >100€/kk jne.
Pysyvästi muuttavilta otetaan se Kela-kortti pois, joten varautukaa siihen. Ja välttämättä paikallista korttia ei saa tilalle sillä espanja ei myönnä sosiaaliturvaa asumisperusteella suomen mallin mukaan!

Pelkkä Aurinko kun ei lämmitä ja monilla suurin ongelma on se, että ei ole enää varaa edes lähteä takaisin suomeen!

Espanjaan ja muuallekin maailmalle kannattaa lähteä vain jos asiat ovat ensin kunnossa suomessa ja lähtemiseen on varaa! Ei se silti omaisuuksia vaadi, mutta edes ne muutamat kuukaudet….