Totta tuokin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kuminilkka
Kuminilkka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.04.2008
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 78
NääSNääS kirjoitti:

Ihan oman kokemukseni perusteella tuohon kommentoisin, että ei välttämättä paha asia, siis tuo paikallinen opas.
Itse myös alkuun suhtauduimme hyvin negatiivisesti mieheen, joka tuli hyvin ystävällisesti ja rauhallisesti selittämään, että hän tarjoituisi meille oppaaksi, mikäli se meille sopii.
Hän kertoi olevansa valtion palveluksessa, näytti henkilöpaperit itsestään, kysyi millä kielellä haluaisimme opastuksen, hän puhui 7 kieltä ja lopuksi hän totesi, että mikäli olemme häneen tyytyväisiä voimme maksaa sen summan minkä katsomme parhaaksi.
Olimme toki hyvin epäluuloisia ja mielessä vilkkui vaikka mitä kauhukuvia, mutta otimme hänet oppaaksemme. Ilman häntä emme olisi nähneet Tangerista sitä kaikkea mitä sinä päivänä näimme.
Oli vielä ramadakuu, joten arvelimme, että näin saattaisi olla turvallisempaa.

Aluksi meidät vietiin taksimersulla kaupungin ulkopuolelle. Kauniille alueelle missä oli upeita palatseja ja puutarhoja. Siellä myös lapsemme saivat ratsastaa kameleilla.
Koko ajan hän selitti sekä Tangerista että kulttuurista. Kun palasimme ydinkeskustaan, Medinaan, voisin vannoa, että jo siinä kohden olisimme olleet ”sormi suussa”.
Hyvin rauhallisesti hän vei meitä paikasta toiseen. Näimme paikallisen leipomon, kuva kertoisin kaiken sanoin sitä ei voi kuvata.
Ja jos basaareissa kauppiaat innostuivat kaupanteosta ja se ei meitä innostanut, hän nosti rauhallisesti kätensä ja sanoi kauppiaalle ”jotain” ja matka jatkui.
Toki vei hän meidät mattokauppiaan luo, joka oli hänen tuttavansa, mutta kumpikaan ei pahastunut siittä, että emme tehneet mattokauppoja. Joimme rauhallisesti teetä hänen basaarissa ja jatkoimme matkaa. Maustekauppias oli mainio, hän puhui jopa muutaman sanan suomea.
Lopuksi hän löysi meille ruokapaikan, olihan ramadakuu.
Hän saatteli meidät satamaan, toivotti hyvää ja pitkää elämää, kiitteli matkasta kanssamme.
Eikä tehnyt elettäkään, että olisi vailla rahaa.
Maksoimme tuosta 40 euroa enempää hän ei huolinut.

Olen monasti kiitollisuudella häntä muistellut, koska hän antoi meille Tangerista omanlaisensa kuvan.

Tuo on hyvä pointti. Meillä oli oppaana siellä asuva ystävämme, joten emme siksi halunnet kys opasta. Mutta kannattaa olla tarkkana että opas on tosiaan kys valtion palveluksessa.