Totta. Oma aktiivisuus on

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Integroituminen Espanjaan Totta. Oma aktiivisuus on

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Totta. Oma aktiivisuus on merkittävä tekijä paikallisiin tutustumisessa, olipa maa mikä tahansa. Ja paikallisia juhlia ja ferioita saa Espanjassa tosiaan kaivamalla etsiä, jos niistä haluaa jotain tietää. Yksi käytännöllinen lähdeteos siihen on Almanaque el Firmamento – Calendario Zaragozano para toda España, johon on listattu kaiken muun (kiinnostavankin) tauhkan lisäksi myös käytännöllisesti katsoen kaikki Espanjan feriat, eli paikallismarkkinat.

Meluisuus näyttää (kuulostaa) sellaiselta ominaisuudelta, että se lisääntyy, mitä lähemmäs välimerta mennään. Esimerkiksi Madridin korkeudella ollaan jo melko ”cooleja stadilasia” ja baskien vuoristolaisjäyhyydelle saa hakea vertoja jo Skotlannin pohjoisilta saarilta ja/tai Suomen pohjalaisten lestadiolaisalueilta.

Mutta juu, tokihan se on se välimerellinen ilmastoalue, joka meitä suomalaisia Espanjassa eniten viehättää, vaikka tavallaan itse pidänkin myös Madridista. Toisinaan sitä vain kaipaa ihan oikeaan kiviseen ja hieman likaiseen kaupunkiympäristöön. Siltikin kivinen Madrid on monella tavalla paljon turvallisemman oloinen paikka kuin vaikkapa hienosteleva Barcelona.

Andalucialaisten melskaamisessa on mielestäni todella se hyvä puoli, että heidän seurassaan voi päästää suustaan melkein millaisia tyhmyyksiä tahansa, kun kukaan ei kuitenkaan kuuntele kuin korkeintaan itseään.
=)
Alkuperäinen threadin avauksessa esittämäni kysymys juonsi juurensa siitä, kun niin vähän näen muita kansallisuuksia espanjalaisten seurassa. Epäilemättä espanjalaiset ovat yhtä ennakkoluuloisia kuin kaikki muutkin kansallisuudet. Kerrankin päädyin kahvilassa istumaan kahvi ja brandylasi nokkani alla espanjalaisten ukkojen kanssa samaan pöytään, kun he itse minut siihen pyysivät, koskapa heille oli aivan outo ihmetys, että suomalainen koettaa pölöttää espanjaa. ”-Eihän ne suomalaiset espanjaa puhu”, totesi yksi äijistä.