Totta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä odysseus
odysseus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139

Totta on se, että espanjassa on paljon tyhjiä asuntoja tilastollisen verotusongelman sekä asukkaaksi kirjautumattomuusongelman vuoksi. Samoin on paljon tyhjiä asuntoja, jotka ovat tyhjiä sen vuoksi, että niitä ei edes haluta vuokrata. Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi hyvin varakkaiden tai rikkaiden asunnot, jotka ovat tyhjänä muulloin kuin silloin kun he ovat ”tässä kodissaan” pari viikkoa vuodesta.

Pitää myös muistaa, että Aurinkorannikolla on ”iät ja ajat” ollut paljon tyhjiä asuntoja.
Edellinen suuri lama 90-luvun vaihteessa jätti suuren määrän keskeneräisiä luurankoja pitkin rannikkoa, mutta en silti usko että tätä tapahtuu enää. Nyt ei olla enää markka- eikä peseta-ajassa, joten devalvaatiot ovat mennyttä aikaa, EU-johtoinen politiikka jyrää ja on sitäkautta omiaan hillitsemään niin korkojen nousua kuin inflaatiotakin. Tähän samaan liittyy asuntojen hintojen nykyinen hidas pieneneminen ja yleinen hintatason tasaantuminen sekä myös hitaasti alkava kasvu.
On täysin tervettä, että hinnat kohtuullistuvat ja suurin ilma saadaan hinnoista pois mutta suurin lasku alkanee olla kohtapuolin jo takana ja ainakin minun sijoittajaystäväni puhuvat jo siitä, että kohta pitää alkaa ostamaan. Voi kun olisi rahaa, tekisin saman, olen niin monta kertaa ollut väärässä ja he oikeassa! Epävarma odottanee vielä hieman, mutta sitten voikin olla, etta saa taas kärsiä pettymyksen. Kaikkihan on siitä suhteesta kiinni, että jos voi ostaa velattomalla rahalla nyt kun hinnat ovat alhaalla ja korot niinsanotusti korkealla. On kuitenkin ihan turhaa pelätä niitä 90-luvun alun 17 prosentin korkoja. Sellaisia ei enää Euron myötä tule.