Totta

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
pauliina kirjoitti:

Olen Devspainin kanssa samaa mieltä. Yleensä säästetään väärässä paikkaa. Kun ammattilainen tekee kerran sivut, niitä voi sitten vaikka päivittää itse.

Totta. CMS-systeemit on nykypäivää ja tuommoisia staattisia sivuja ”ei tee enää kukaan”.
Kunnolla toteutettu ja standardinmukainen sivusto edesauttaa myös siten, että se nousee hakukoneissa korkeammalle ”ihan itsestään” verrattuna standardien vastaisiin sivuihin, jotka saavat huonon leiman myös hakukoneissa. Standardointi auttaa myös monessa muussa asiassa ja kaikenlisäksi se yleensä alentaa kuluja (ainakin jatkossa)!

pauliina kirjoitti:

Moni rannikolla ihmettelee, kun paikallisilla yrittäjillä on melko huonot nettisivut. Kyllähän se antaa ensivaikutelman yrityksestä, millaiset sivut ovat. Toinen asia, josta mainittiin, niin on sähköposteihin vastaaminen. Niinkin helppo ja yksinkertainen asia, mutta ei kuulu espanjalaiseen tapaa. Suomalaisille kun se on sama, kuin postin avaaminen.

Niin. Valitettavasti. 10 vuotta minä olen näitä(kin) puurtanut ja melko onnetonta on. Britit tuntuvat kyllä osaavan nämä asiat, mutta suomalainen kun ei luota suomalaiseen niin se on siinä.

Sähköpostit ovat oma lukunsa. Espanjalainen ja moni brittikin vastaa viesteihin jos jaksaa. Siinä suomi on edellä, mutta paikallisittain on mielenkiintoista nähdä kuinka monella yrittäjällä on ”luottamusta herättävä” hotmail -osoite yritykseen! Eiköhän olisi aika päivittää omat mailit systeemiin, joka on oman domain-nimen alla -siellä samassa paikassa missä on sivutkin!

Sen lisäksi on aina mielenkiintoista nähdä kun paikalliset pienyrittäjät jatkuvasti vain syöttävät asiakas- ja tilaustietoja exceliin ja mihin ihmeeseen sattuukin. Kellään ei ole mitään käsitystäkään Master Data -tietokannoista eikä muistakaan tiedon käsittelyä ja varastointia helpottavista ja keskittävistä ratkaisuista. Asiat vain syötetään joka paikkan moneen kertaan ja sitten ihmetellään kun aika ei riitä ja joku tieto on taas väärin vaikka se on juuri muutettu. …varmuuskopioinnista ja yrityksen tietoturvasta puhumattakaan! Usein se on sitten liian myöhään kun huudetaan.
Tai jos se kone on sekaisin -varsinkin niissä toimistoissa, joissa on jonkinlainen toimistopalvelin- kaikki hommat seisoo ja mitään ei voi tehdä..

Kyselkää nyt hyvät yrittajät vaikka meiltä devspanistä ratkaisuja esimerkiksi palvelinten vikasietoisuuteen ja tiedon saatavuuden varmistamiseen sekä moneen muuhun.