Tortilla española

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini La Cocina Tortilla española

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
kirppuli79 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.11.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 112

Tortilla española

4 annosta

2 1/2 dl oliiviöljyä
4 perunaa(noin 500g) 1cm:n kuutioina
1 sipuli ohuina viipaleina
6 kananmunaa
karkeaa suolaa ja vastarouhittua mustapippuria

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli , kääntele , jotta öljy sekoittuu niihin tasaisesti. Vähennä lämpöä. Paista koko ajan käännellen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Älä anna niiden ruskistua. Siirrä ainekset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kaada pannuun jäänyt öljy pieneen kulhoon.
Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, suola pippuri. Lisää joukkoon perunat ja sipuli, sekoita varovasti ja laita seos syrjään 10 minuutiksi.
Lisää paistinpannuun 2 rkl kulhoon laittamaasi öljyä ja kuumenna höyryäväksi. Kaada peruna-kananmunaseos pannuun niin, että perunat levittyvät tasaisesti. Anna paistua 1 minuutti. Vähennä sitten lämpöä ja ravistele pannua usein, ettei munakas tartu kiinni. Kun munakkaan alapinta on ruskea ja yläpinta melko kiinteä, aseta pannun päälle samankokoinen lautanen ja käännä munakas lautaselle. Lisää paistinpannuun 4 rkl ylijäänyttä öljyä ja liu’uta munakas lautaselta takaisin pannulle. Paista toinen puoli vastaavalla tavalla ruskeaksi. Säädä levy alimmalle lämmölle. Käännä munakasta vielä 3 kertaa ja anna sen joka kerta paistua 1 minuutin ajan, jotta siitä tulee kiinteä.
Siirrä munakas lautaselle, voitele pinta öljyllä ja anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile