Torren kirkon haukkujaiset

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Kävin poikani kanssa muutama vuosi sitten Torremolinoksen kirkossa, koska hän tarvitsi ns. ”käyntejä” kirkossa rippikoulua varten. Tämä oli karmea kokemus. Kirkossa oli paikallista pappia tuuraava kiihkouskoinen pappi, joka tuomitsi meidät kaikki kamalan syntisiksi ihmisiksi. Tätä paatosta jatku kaksi tuntia ja kaupanpäälle saimme pois lähtiessä kamalan kaatosateen.

En ole kokenut tekeväni syntiä ketään kohtaan ja siksi en voi myöskään ymmärtää tällaista automaattista luterilaista tuomitsemista. Kuinkahan puhtaista synneistä mahtaa tämä kyseinen tuomiopappikaan olla? Ero on siinä, että minä tai kukaan muukaan kirkossa ei moittinut häntä syntiseksi. Kuuntelimme hiljaa ja jättimme hänen sanomansa omaan arvoonsa.

Kyllä me jokainen tiedämme, mitä teemme ja emme tarvitse siihen ulkopuolista institutionaalista täyspäiväistä palkallista tuomitsijaa. Mihin tarvitsemme kirkollisia rakennuksia ja suurta organisaatiota uskomme tunnustamiseen? Vai voimmeko olla itse suoraan yhteydessä yläkertaan ohi kyseisen organisaation?