Torakoista vielä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Wilmariina
Wilmariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.03.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 221

Joo olen jo aikaisemmin kirjoittanutkin ko. elukoista. Meillä on melko uusi asuntoalue, mutta torakat olivat asettumassa sinnekkin aivan kiusaksi asti. Osa naapureista ei muka ollut edes nähnytkään niitä, mutta he menivätkin klo. 22.00-23.00 nukkumaan. Nämä yökiitäjät alkavat liikkua juuri silloin. Vilkkainta niillä on klo yhden aikoihin.

Yritimme kaikkemme itse niitä nitistää, mutta siitä ei tullut kerrassaan mitään. Erilaisia myrkkyansoja oli viritetty ympäri taloa. Ilmoitimme isännöitsijällekkin sikäläiselle presidentille. Hänen mielestään ne kuuluivat Espanjan luontoon. Oli tosi inhottavaa, kun mikään ei meinannut auttaa.

Viime kesänä sitten myrkytettiin kaikki likakaivot alueellaamme. Ympäristön alueet olivat tehneet saman muutamaa viikkoa aikaisemmin. Nyt niillä on taas niissä kaivoissa tilaa asua, eikä tarvitse lähteä ruokaa kauempaa etsimään. Kuulemma mieheni mukaan niitä ei sen koomin ole näkynyt enää. Uusi myrkytys taas tehdään näin alkuun ainakin kerran vuodessa tai sitten tarpeen mukaan.

Seurasin muuten miten ne taloon pääsivät, vaikka ovet ja ikkunat olivat lukossa. Ne tuli sähköputkia myöten sähkökaapista tienvarrella. Niillä oli suora yhteys yhteen kaappiin missä olivat sähkömittari ja puhelimen sisääntulo. Jotkut tulivat ikkunoiden yläosista, koska sinne jää pakostakin pieni rako. Olen melkoisen säikky kyseisille ötököille ja mietin jopa yöksi teipin laittamista makuuhuoneen ikkunoihin. Nyt kuitenkin on kuulemma alivuokralaiset häippässeet ja se on hyvä.

Ei ne onneksi pure, mutta inhottavia ne ovat. Aluksi mies oli ihmetellyt onpas hassu elukka ja helkutin nopea. Miniä kuitenkin vieraillessaan opetti miestäni ja kertoi niiden olevan torakoita. Ei muuten ollut koskaan tavattu aikaisemmin niitä otuksia.