Top-jotain

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Parasta?

-Espanja
*Parasta on se, että Espanja on Espanja, hyvine ja huonoinen puolineen. Maa maiseminen salpaa hengityksen, vaikka se samalla tuntuukin tutulta ja kotoiselta.

-Ihmiset
*Minusta on hämmentävän ihanaa se ihmisten erilainen samankaltaisuus, eripuolelta maata tulevat ihmiset ovat niin erilaisia, kuitenkin heidät kaikki tunnistaa Espanjan kansalaisiksi. Jotain sydämessäni liikuttaa espanjalaisten kasvoissa, vanhojen, nuorten, lihavien, laihojen, kauniiden ja tavallisempien. Saatan katsella lehtiä ja kirjoja joissa on kuvia eri puolelta Espanjaa olevista ihmisistä, heidän kasvoissaan on jotain niin tuttua ja rakasta. Älkää kysykö mitä se on, en ole analyysissäni päässyt siitä selvyyteen.

-Kieli
*Kastellaania puhuu maailmassa tiesmitenmontamiljoonaa ihmistä, suomeksi voi vaieta vain Suomessa

-Mies
*Macho onkin ihan tosi jees, hän tykkää mitä enemmän palvoo ja palkitsee sen ruhtinaallisesti. Valitettavasti ihana suomalainen mies ei kestä palvontaa ja jumalointia, olisiko syynä itsetunto? Toisaalta, myös naisen itsenäisyyden tuntuu macho kestävän paremmin, välimatka?

-Mukava ja äänekäs meininki
*Minä ja vilkkaat lapseni sulaudumme katukuvaan täydellisesti

-Ihmisten sosiaalisuus
*Jo ensimmäisellä matkallamme, Carrefourissa alkoivat useampaan kertaan tapaamani ihmiset tervehtiä, Suomessa asuin 12 vuotta uudella paikkakunnalla, eikä juuri kukaan edes katsonut päin

-Kateus puuttuu (en ole ainakaan siihen törmännyt)
*Kateus on se mitä Suomessa ja suomalaisuudessa eniten inhoan! Jos liikun Tamperkeleen katukuvassa vaikkapa Armanin farkut jalassa ja Versacen kassi kainalossa, tuntemattomatkin ihmiset katsovat oikeudekseen huudella kommentteja, puhumattakaan siitä mitä oman tyylin mukainen ulkoasu tuttujen ja työkavereiden suusta kirvoittaa. Espanjassa ihmiset hymyilevät ja tervehtivät, jos olet huoliteltu, koska useat espanjalaisetkin ovat huoliteltuja, loput luulevat sitten teevee-julkkikseksi ja pyytävät nimmaria, heheheheeeee. 😀

Palattuani ”pakolliselta tauolta” ajattelin hieman jatkaa luetteloani

-Ruoka! Eritoten asturialaiset MAITOtuotteet
*Osaanko tähän edes mitään perustella? Aiemmin kun olen joutunut rajoitetummin vierailemaan Valenciassa, olen kerännyt mukaani muutamia lisäkiloja yrittäessäni ahmia kaikki ne maitotuotteet jotka Carren hyllyillä notkuvat.
Lisäksi matkalaukulliset ylipainoa on rahdattu koneen ruumaan, ennätys lienee Alicantesta Spanairilla lähtenyt 39 kilon laukkuhirviö (vuonna 2004).

-Kelit
Talvellakin Valencian ilmasto on inhimillinen, suomalainen ei tarvitse untuvatakkia, kevyt villakangasjakku riittää mainiosti.

-Vapaus
*Kukaan ei paheksu tyhjentävästi, eikä kysele möllöjä vaikka elän kuten haluan. Kukaan ei ole esittänyt asiattomia kannanottoja parisuhteelleni/parisuhteestani, vaan hänenkin ystävänsä ovat iloisia ja onnellisia hänen puolestaan, vrt kateus-teema. Voin olla oma itseni valvoa myöhään, nukkua neljään (jos kehtaan) syödä ravintolassa, ihanaa.

Vieläkö jotain?
Jos tulee mileen takuulla jatkan listaani. 😉