tonnilla

LINKKI

artaku63
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.03.2010
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 16

ei elä suomesta muuttaja perheellinen yksinhuoltaja ensimmäisenä vuonna. Turha tätä on jauhaa.
Jos ei ole:
– sukulais-, tuttavaverkostoa paikanpäällä valmiina
– hyvää kielitaitoa
– yhteiskunnan sosiaalisten palvelujen toimintamekanismeja
– asuntoa, lähellä palveluja mm. kaupat, terveydenhuolto, koulu. Muuten tarvitsee liikkumiseen rahaa.
– vaikka kaasu on yleinen käytössä, sähköä kaikesta huolimatta menee. ( huoneistot yllättävän kylmät talven yli joitakin kk:ia, patterit huutaa punaisena) Kaasua menee, vaikka siihen veden lämmitykseen. On totuttu läträämää. Ajan kuluessa oppii senkin asian säännöstelemään. Keskuslämmitys on harvinainen ylellisyys.
– on kova muutos ruokatottumuksissa aluksi syödä pelkkää ”vaaleaa leipää/patonkia”. Ei onnistu.
– vaatii aluksi jonkin verran säästöjä puskuriin, että pääsee sosiaalistumaan yhteiskuntaan.
– yllättävän menoerän muodostaa myös vuosittaiset tai vaikkapa joka toinen vuosi tapahtuvat sukulaisvierailut suomeen. Nekin on jaettava ja säästettävä kuukausittaisesta tulosta ennakkoon.
– uusi ympäristö ja uusi yhteiskunta vaatii tulijalta erityistä aktiivisuutta tutustua ja etsiä ystäviä, kavereita ja sosiaalista verkostoa paikallisesti. Tämä liikkuminen ja kontaktointi ei ole ihan ilmaista, sekin helpottuu heti ensimmäisten vuosien jälkeen.
– ELI MINÄ MUODOSTAN TÄHÄN AIHEESEEN MIELIPITEENI TULIJAN ENSIMMÄISEN VUODEN KULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA, EN YHTEISKUNTAAN SOSIAALISTUNEEN TAI PAIKALLISVÄESTÖN NÄKÖKULMASTA, JOKA ON JO HETI TOINEN ASIA KUSTANNUSTEN OSALTA.

ON AIKA ROHKEAA LUODA SELLAISTA MIELIKUVAA,ETTÄ TONNI RIITTÄÄ. OLKAA VÄHÄN VASTUULLISIA KIRJOITUKSISSANNE. JOKU VIELÄ USKOO JA TULEE SILTÄPOHJALTA.