Toivottavasti jotain jeesiä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kalle80
kalle80 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.05.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 3

Moro Minsku!

Heilautin itseni opiskelemaan Malagaan 3 kuukaudeksi, mutta olin suunnitellut olevani 8 kk, johon pomoni ei valitettavasti suostunut.

En puhunut kuin joitakin lauseita espanjaa ennen tänne tuloani, koska koko reissun tarkoitus on opiskella espanjan kieltä. Ainakaan täällä itä-Malagassa ihmiset eivät juuri puhu englantia, mutta yrittävät kovasti ymmärtää jos itse puhuu espanjaa. Ilmeisesti ranskaa puhutaan kohtuu paljon. Samanlaista ongelmaa ei varmaankaan ole Fuengirolan kaltaisella alueella, koska alueelta löytyy enemmän turisteja kuin aborginaaleja.

Voisin kuvitella, että kieltä kannattaisi joka tapauksessa opetella jonkun verran kotosuomessa ja mahdollisesti jatkaa sitä täällä ollessa pari kuukautta. Kielikouluja on tolkuton määrä ja eivät ole ihan älyttömän kalliita, jos pystyt asumaan ”omassa” asunnossa. Esim 8kk opiskelut maksaa jotain 3770€, majoituksineen ja ruokineen 12 000€. Vähän miten asian laskee.

Eu:n myötähän itse työskentely täällä on melko helppoa, jos vain löydät töitä. Mitä olen paikallisilta kysellyt niin työnsaanti, ainankin Malagassa, on tällä hetkellä todella vaikeaa. Kielitaidosta on varmasti apua esim. hotelliduuneissa ja ravintoloissa. Asunnon hankinta tuskin on ongelma, täällä ainakin näyttäisi olevan aika paljon kämppiä vuokralla / myytävänä.

Kelalta kannattaa hankkia kv-kelakortit, varmistaa matkavakuutukset ( ovat voimassa alle 2-3 kk:tta kestävillä matkoilla, jonka jälkeen ovat sairaan kalliita. Toki välissä voi piipahtaa Suomessa ), skannailla kaikki tärkeät paperit (passit, ajokortit yms. ) ja tallentaa ne esim. omaan sähköpostiinsa, selvitellä lekurit ja muut hommat jo suomessa. Lennot kannattaa hommata ajoissa, mutta hinnoissa on tautisia eroja 130 € -1400 €, toinen yhdellä vaihdolla ja toinen suora. Toki suoria lentojakin saa alle 200 €, menopaluu jotain 350 € kun vähän etsii. Jos oikein tuuri käy niin ovat halvempia.

Tietysti paikallisten pankkitilien yms hankkiminen on pieni projekti paikanpäällä. Joten homman saa varmaankin hoidettua netissä kotosallakin.

Fuengirolassa on varmasti useita työmahdollisuuksia, kannattanee ottaaa niitä tarjoaviin yhteyttä jo etukäteen jollain törkeen hyvin tehdyllä cv:lla. Kaikki mitä voit tehdä Suomessa on todennäköisesti parempi tehdä siellä, kun tiedät paikat ja systeemit valmiiksi. Täällä etsiskelyyn ja ihmettelyyn menee jonkin verran aikaa, jos ei ole kuviot selvillä.

Toivottavasti oli jotain apua, jos tulee jotain tarkempia kysymyksiä niin voin yrittää auttaa / selvittää asioita.

Toteuta unelmasi!!