toinen asia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Lasituksista ja vaikkapa ilmastointiasennuksista sen verran, että olen sitä mieltä ettei täällä ainakaan espanjalainen kysy keneltäkään yhtään mitään. Etenkin ilmastointi ostetaan ja sen jälkeen asennusfirma tulee ja asentaa laitteen.
Lasitukset voivat olla herkempi juttu. Epäilemättä on asuntoyhtiöitä joissa on päätetty ettei lasituksia sallita. Näitä yhtiöitä ehkä kannattaisi välttää muutenkin, ne voivat olla kerrostalokyttääjien ominta aluetta.
Mutta oikeasti nämä asiat selviää viimeistään issarilta kysymällä. Jos asioi asunnonvälittäjän kanssa , hänen tulisi tietää tämäntyyppiset asiat.
Mä luin Olesta jutun joka käsitteli näitä asennuksia. Siellä oli ankaraa tekstiä. Voi olla että se on kirjoitettu niinkuin laki sanoo, mutta täällä kauan kaikenlaista tehneenä ja teettäneenä ja tietenkin muidenkin touhuja seuranneena , en todellakaan voinut olla samaa mieltä kirjoittajan kanssa.
Ihan esimerkkinä, jos toimittaja kysyy kunnan virkailijalta joka on vastuussa rakennusluvista , ei voi tietenkään muuta vastausta saada kuin juttuun saatu vastaus. Jo siitäkin syystä , että kunnat nyhtävät rahat mistä saavat ja nyt on rakentamiseen ja asuntojen ostoon liittyvät verotulot romahtaneet. Ja nämä pienetkin työluvat maksavat ja vaativat kaikenlaista byrokratiaa ja kunta saa jotain tuloja.
Ja tietysti näissä asioissa voi olla vapaammat kädet vaikkapa jossain urbanisaatiossa kuin kaupunkien keskustoissa.