Toimiikohan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
reissu-lassi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

Ero on kuitenkin se, että Saksassa roskat lajitellaan ihan oikeasti. Jos erehdyt laittamaan väärän roskan väärään keräyspisteeseen, naapuri tulee ja ojentaa.
Espanjassa Althea Hillsiin tuli lajittelu muutama vuosi sitten. Kerran olin viemässä roskia samaan aikaan, kun roska-auto keräsi jätteitä. Hemmo viittilöi minua heittämään roskani sinne sekaan. Sanoin, että nämä ovat toisenlaisia roskia, tuohon töiseen säiliöön kuuluvia. Molempia roskakuskeja alkoi naurattaa: ”älä ole ihan pelle, samaan läjään nämä kaikki menee”, miehet valistivat minua.
Epäilen, että Espanjassa ainakin pienemmillä paikkakunnilla roskien lajittelu on puhtaasti silmän lumetta. EU:ssa on ilmeisesti pykälä asiasta, ja espanjalaiset noudattavat sitä niin pitkälle, että roskien keräyksessä käytetään erivärisiä keräysastioita. Siihen se sitten jää…
Aika monet espanjalaiset näyttävät lajittelevan roskansa auton ikkunasta: tupakkiaski N-332:n varrelle, tuhkat ja fimpit E-15:n pientareelle, muovipussit Callosa d’En Sarrian ulkopuolelle, huonekalut ja muut isommat rojut Morairan metsikköön…
Minähän en asialle mitään mahda, joten yritän vain noudattaa lajitteluohjeita. Ehkä homma alkaa joskus vörkkiä, mutta epäilen, että parikymmentä vuotta voi mennä harjoitellessa.
Uskon, että ensin posti rupeaa löytämään perille, ehkä 2015. Roskien lajittelu saadaan uomiinsa noin 2020. Iberdrola ja Telefonia muuttuvat asiallisiksi yrityksiksi 2040. Sitten on enää laulu vaikeinta, Espanjassa!