Tipuhistoriaa …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 71 Tipuhistoriaa …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
minävain kirjoitti:

No tuo ukko-kulta mieluilisi jopa jonkin sorttista kameraa pitkällä piuhalla sinne mahdollisen pesän lähettyville, millä voisi napata kuvia. Että tuulihaukat eivät häiriintyisi. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan mitä tapahtuu, uskaltavatko takaisin vanhalle pesäpaikallensa… Raporttia annamme jos / kun näin tapahtuu!

Sano ettei turhia naruja mieluile. Linnut tottuvat kummallisen nopeasti rauhallisesti rupattelevaan ihmiseen, joka ei tee äkkinäisiä liikkeitä. Tässä kuvia vuodelta 2006 …

Ensin siis ollaan ja haudotaan. Aluksi lintu poistui vikkelään kameran nähdessään, mutta oppi pian, ettei minusta lopulta mitään haittaakaan ole. Toukokuu kului silti hitaasti kuoriutumista odotellessa.

Sitten synnyttiin, hurraa! Mutta vasta kuoriutuneina sitä ollaan ihan rääpäleitä ja odotellaan neljättäkin sisarusta vielä … vaan siitä se elämä alkaa ja tutuiksi tullaan. Ihan kiva seurata miten nopeaa kehitys tästä alkaen on.

25.05.2006
28.05.2006

Sitäkin pääsette seuraamaan, millä kaikenmoisilla elukoilla emo niitä ruokkii. Milloin on pyydystetty pääskynen, gekko tai jokin jyrsijä. Malttakaa odotella oman tarjontanne kanssa, kunnes ne ovat hieman suurempia (untuvat alkavat lähteä) ja sitten tarjoatte ensin jauhelihaa ja myöhemmin myös kokolihaa. Syötin linnuille siis samaa tavaraa kuin niiden omat vanhemmat, enkä edes kuvitellut ostavani jotakin lintukaupan siemeniä. Luonnonmukaista puuhaa.

19.06.2006

Tuona kuvien vuonna 2006 muuten kirjoittelin blogia ja julistin siinä nimikilpailun tipuille. Sainkin jos jonkinmoisia vastauksia, mutta väitin itse keksineeni parhaan ja jätin muut osallistujat palkinnoitta (ilkimys). Hautovan linnun nimeksi tuli Oranssi Hagert, mikä vaati lievän selityksen:

”Siinähän se makaa nuori toimeton lintu munillaan – jonkun muun omistamasta rakennuksesta vallatulla pesäpaikalla. Eikä edes takapuoltaan liikauta, vaikka alle metrin etäisyydeltä tiedustellaan, jotta sopisiko maksaa omistajalle edes vastiketta tuommoisesta oleskelusta.”