”Tippejä” automatkalle?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Auton pidempiaikainen vuokraus ”Tippejä” automatkalle?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä 3Blades
3Blades Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.08.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 46

No hola vaan taas,

Jos omalla autolla tuon välin nyt sitten kuitenkin urakoisi, niin mitä pitäisi tietää/ ottaa huomioon?? Jep, hakua käytin ja tällaisen keskustelun asiasta löysin; http://espanja.org/node/2311 , mutta muutama asia askarruttaa edelleen.

Jostain toisaalta lueskelin jonkinmoisesta kansainvälisestä vakuutustodistuksesta, onkos semmoinen pakollinen matkalla/ Espanjassa tai onko siitä jotakin iloa niin, että se kannattaisi hommata??

Mr. Bhajee kirjoitteli Saksan talvirengaspakosta, milloinkohan moinen mahtaa alkaa? Ei kait vaan jo ensikuun alussa (tuloo 3Bladesille kiirus…)?? Onko muissa maissa tuolla välillä samanlaista pakkoa? Eli siis meinasin lautalla pärähyttää Saksaan ja antaa siitä kaasua kohti etelää.

Ainut mikä noissa Saksan lautoissa mietityttää on nuo aikataulut, jotka on melkolailla persiistä. Superfast lähtee Tsadista klo 21 ja on Rostockissa klo 23, ei kovin miellyttävä aika lähteä vetämään motaria… Siis käytännössä tulee yksi ylimääräinen yöpyminen kun pitää jäädä heti pohjois-Saksaan yöksi. Finnlinesillä vähän sama homma, Travemundessä illalla klo 20. Tosin joku vuoro viikossa oli niin, että on kaksi yötä merellä ja sitten aamusta Saksassa… Sillä varmaan sitten.

Uudistan kysymykseni;

Onkos noita Suomi-Saksa väliä kulkevia matkustaja-autolauttoja muita kuin Superfast (Tallink) ja Finnlines?

Ruotsin kautta tulee tuhannen ylimääräistä kilometriä ja maksaa ne lautat&sillat silläkin matkalla. Tosin Ruotsista saisi nuuskaa :D.

Jospa joku osaisi vastata näihin kysymyksiini. Niitä tulee kyllä varmaan lisääkin, mikäli päätän sitten kuitenkin autolla lähteä. Löysin tällaiselta ”epäviralliselta” saitilta tiedon, että autoa (Suomirek.) sitten kuitenkin saisi pitää sen 6kk maassa; http://www.rantuu.fi/matkalle.htm

Omaa suomalaista autoa saa pitää Espanjassa yhtäjaksoisesti kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen se pitäisi viedä maasta (eli olisi käytävä turistimatkalla Portugalissa tai Gibraltarilla, koska siten alkaa uusi 6 kk:n jakso!).

Vielä yksi; Mikä on kokeneiden mielipide, onko talli- tai hallipaikka autolle ”pakollinen”? Tai siis onko edes pienintäkään mahdollisuutta, että auto säilyisi koskemattomana kadun varressa tai yleisillä parkkiksilla Costa del Solin alueella?