Tilastoja luetaan kuin Piru raamattua?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Fuge vs. Torrevieja Tilastoja luetaan kuin Piru raamattua?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
bhajee kirjoitti:

freesoul65 kirjoitti:

Kait se on subjektiivista kun näyttää mm faktat ilmastosta olevan useammakin hukassa?

Esim. Teneriffallahan (mikro)ilmasto vaihtelee aikalailla sen mukaan missä päin saarta on. Vaikka uskonkin vain tilastoihin, jotka olen itse väärentänyt, niin tässä Aemetin väärentämät tilastot saaren kahdelta lentokentältä (aika isot erot):

Tenerife Sur

Tenerife Norte

Tuo pohjoisempi on aika lähellä Málagaa arvoiltaan, vuotuinen sademäärä hieman enemmän, vuoden keskilämpötila 1,5 astetta alhaisempi. Eteläinen toki kuivempi ja lämpimämpi.

Málagassa aurinkotunteja vuodessa 2815, TFN:ssä 2444, TFS:ssä 2670.[/quote]

Kannattaa nyt katsoa sieltä tilastoista muutakin kuin keskiarvoja. Vanha vitsihän on, että kun upottaa oikean jalan kiehuvan veden pataan ja vasemman pistää hiilihappojäähän, niin keskimääräinen lämpötila on noin +25C eli kivaa luulis olevan?

Tässä samasta lähteestäsi Malaga http://www.aemet.es/es/serviciosclimaticos/datosclimatologicos/valoresclimatologicos?l=6155A&k=and, josta kannatta panna merkille esim:

– joulukuusta maaliskuulle mennään alle 10C eli holotnaa on, tammi helmikuussa aika pahastikkin
– elokuussa korkataan +30C astetta, mikä on kyllä useimpien valkoisten mielestä liikaa
– aurinkotuntien määrässäkin oleellisempaa on kohtuullisuus ja tasaisuus – se just Aurinkorannikolta puuttuu ja on mestan ongelma, esim tänään olisin suonut sen Mollukan paistavan mutta missä hitossa se on? Plajonpa se ketään täällä tammikuussa lohduttaa, että sitten elokuussa Mollukka taas paistaa. Liikaakin…

Teneriffalla, kuten Granillakin, mikroilmasto vaihtelee, mikä on paikan etu. Teneriffalla suurin osa turisteista suosii eteläosaa.