tilanteen mukaan

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mähän katson asiaa suomalaisen eläkeläisen näkökulmasta.Ihan vaan esimerkkinä ,voitte miettiä miten halvalta Espanja tuntuu Norjalaisista .Siellähän hintataso on Suomeen verrattuna vielä ihan omissa sfääreissään.
Globaalisti ja eurooppalaisittain Espanjassa ,matala hintataso on tärkeä tekijä myös matkailumarkkinoilla.Täällä on oltu erittäin huolestuneita turistikadosta ja hinnat esim.hotelleissa ovat jopa laskeneet.Euroopassa Turkki ja entiset itäblokin maat ja Välimeren toisella puolella Marokko ovat halvalla hintatasolla vakavia kilpailijoita Espanjalle.
Halpuus Espanjassa on suhteellista. Pohjoisessa ,Kataloniassa ja etenkin Madridissa on aivan eri hintataso kuin Andaluciassa tai Extremadurassa.Samoin palkkataso.
Suomessa on asiat muuttuneet .Siellä on paha nuorisotyöttömyys,työt ovat pätkätöitä ja palkkataso on osittain ,ammatista tietysti riippuen ,surkea.Nuoret joita mä jokusen tiedän,vetää pitkää päivää ,paskalla palkalla,ilman asiallisia korvauksia.Vanhemmat auttaa asunnon ostoissa ym.
Ei ollut helppoa munkaan aikana duunaritasolla työelämässä,mutta työsuhteet oli sentään vakituisia ja työnantajat pääsääntöisesti kunnioittivat sopimuksia.Ei käy kateeksi nykynuoria.Masennuslääkkeitä putoaa ja mielenterveyseläkkeet lisääntyvät hurjaa tahtia.
Suomessa on erittäin vähän töitä tekeviä ulkomaalaisia,lähinnä jossain erikoishommissa.Tungosta ulkomailta ei ole.Siis töihin .
Toinen juttu on nää turvapaikkaturistit ja muut parasiitit.Näitä houkuttelee Euroopan korkein ja ilmeisesti helpoin rahallinen korvaus.