tilannekatsaus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Lumenluoja kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

Ja nyt ei ole mitáän merkkejä sen enempi áárivasemmistosta kuin äárimuslimeistakaan, ainoastaan on näkyvillá nouseva áárikoikeisto ja áárijuutalaiset. Amen.

sinun seuraavan tilannetta vähän laajemminkin ja ymmärtävän taustoja, mutta aamenesi sai yllättymään. Mitähän mahdat tarkoittaa äärijuutalaisilla?

Tästä (ääri?)vasemmistolaisen suomentamaa tekstiä aiheesta, joka tulee nostamaan ennemmin tai myöhemmin barrikaadit kaduille:

http://anttironkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75236-kansojen-varallisuuden-ry%C3%B6st%C3%B6retki-%E2%80%93-n%C3%A4in-toimii-euroopan-pysyv%C3%A4-vakausmekanismi%5B/quote%5D

No niin. Näihin ääri-asioihin palatakseni, Suomessahan ei ole uutisoitu sitá, että nyt viimeisten vaalien mukana melkein kaikissa Euroopan maissa on vasemmistopuolueet, jos nyt sossuja voi sellaiseksi kutsua, siirretty syrjäán ja tilalle ovat tulleet oikeistopuolueet. Espanja on toistaiseksi viimeinen sosialistien linnake, Portugalkin meni askelen oikealle. Ja kun mennäán oikealle, on jana aika pitkä, siellä janan oikeassa puoliskossa sijaitsee ääri, joka on nyt vielá hiljaa, mutta kyllá siitá vielä kuullaa, usko vaan. http://www.elpais.com/articulo/internacional/Europa/borra/mapa/socialistas/elpepuint/20110606elpepuint_5/Tes

Lueskelen suomenkin lehtiá, mutta en vain niitá-tietoa saa paljon enemmän kun lukee kaikkia lehtiá. Tuo uutinen, johon viittaat, on jo vanha. Uusi uutinen, josta ei ainakaan isoon ääneen suomessa puhuta,on että kukaan ei usko Kreikan koskaan pystyván maksamaan velkojaan ja että jokainen sentti, joka sinne láhetáán, jäá sille tielleen. Kreikka tulee tekemáán konkurssin, muuta mahdollisuutta ei ole. Ja tästá voi lukea lisää: http://www.elpais.com/articulo/primer/plano/Elija/bancarrota/rescate/elpepueconeg/20110605elpneglse_1/Tes

Tässá rytäkässá yritetáán vetää kreikan kansa tiukille, mutta ei se taida onnistua, kreikkalaiset eivát ole samanlainen lauma lampaita kuin suomalaiset.

Nyt kun hallituskähminnát ja vallan jako ovat suomessa meneilláán, näyttávát tiedotusválineet olevan ihan hiljaa Espanjan tilanteesta. Ei ilmeisesti ole sopivaa kertoa kansalle huolestuttavia uutisia. Ja tássä kohden tulee mieleen, ettá kuinka riippumaton tuo suomen lehdistó onkaan ¿¿? 😕

Täná aamuna el Pais kertoili, että tämän vuoden ensimmáisen vuosineljänneksen aikana on 15.491 espanjalaista perhettá häádetty asunnostaan maksamattomien lainaerien takia. Kerrotaan myös, että Valencian alueen terveyssektorilla on maksamattomia laskuja 1.300 miljoonan euron edestá päáasiassa pienille tavarantoimittajille (neuloja, ruiskuja ym tarvikkeita). Tämän aamun uutinen on myös, että Moody’s varoittaa, että Katalunian velka voi vaikuttaa koko Espanjan luottoluokitukseen.

Nämä kaikki huonot uutiset vaikuttavat rivikansalaisten hyvinvointiin joka maassa ihan suoraan; sosiaaliturvaa leikataan, etuuksia leikataan, työehtoja kovennetaan ja moni asuntovelallinen menettáá kaikki sáástönsá ja kotinsa, jota varten on uurastanut koko elámänsá. Uskon kyllä, että suomessa tällainen menee ohi keskikaljan ja jáäkiekon voimalla, menihán se 1990-luvullakin, jolloin suomen kansa ryöstettiin. Mutta täállá etelássä ihmiset eivát ole niin flegmaattisia, veri kiertää vielä ja saattaapa alkaa kiertámáán ihan verisuonten ulkopuolellakin. Ja ihan hyvästá syystä.