Tilanne muuttunut

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Gary
Gary Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.04.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 6

Vastaan tässä omaan viestiini. Täällä on aika vanhoja iso osa kirjoituksista. Mikä lienee tilanne nyt 2011?

Sain juuri vakuutusyhtiöltä päätöksen jossa lukee ”…eläkevakuutusyhtiö on myöntänyt teille jatkoeläkkeen. Eläke on täysi eläke 1.6.2011 alkaen”
Ei siis mitään ”toistaiseksi” tai ”määräajaksi” tai ”kuntoutustukena” vaan se on nyt tuolla selvä.

Riittääkö tuo paperi käännettynä 0-veroon? Onko sellasita enää? Pitääkö se käännättää jollain virallisella taholla Espanjassa, millä vaan gestorialla vai peräti vaan jonkun suomalaisen kääntäjän toimesta Suomessa?

B-lausunnossa joka oli hakemuksen liitteenä oli työkyvyttömyys todettu olevan voimassa ”toistaisesi” -mutta ei siellä sellaista ”ikuisesti” -ruutua olekaan minkä voisi ruksata. Tarvitseeko minun näitä lääkärinlausuntojakin Espanjaan esitellä? Vai riittääkö eläkevaluutusyhtiön päätös? Mitään invaliditeettiprosentteja ei ole missään. Vika kun on korvien välissä, ei esim. selässä.

Jos muutan pysyvästi Espanjaan, niin tuleeko raha edelleen ko. suomalaiselta vakuutusyhtiöltä vai jostakin Espanjasta?

Olen asunut Espanjassa aikaisemminkin, ja tiedän että aina yksiselitteistä vastausta ei ole.

Lisäksi olen menossa nimenomaan Pohjois-Teneriffalle ja aikoinaan Kanariansaarilla oli verojen suhteen hieman eri asema kuin mannerespanjalla.

Mitä osa joku todeta tähän suunnitelmaan, että paljonko siinä on pielessä:

1) teen Suomessa olevasta yrityksestäni lopetusilmoituksen ja myyn vakituisen asuntoni ja ainoaksi siteekseni Suomeen jäisi tässä vaiheessa pankkitili
2) Teen vuoden vuokrasopimuksen Puerto de la Cruziin jota jatketaan aina vuosi kerrallaan
3) Muutan Teneriffalle ja vuokrasopimuksen turvin haen residenssiä (miten ja mistä sitä haetaan ja mitä kaikkea se vaatii?)Teen myös muuttoilmoituksen Suomeen.
4) Toimitan eläkevakuutusyhtiön käännöksen (jonnekin, minne?) ja saan 0-verotuksen
5) Suomalainen vakuutusyhtiö alkaa lähettää työkyvyttömyyseläkettäni verottamattomana espanjalaiselle pankkitililleni VAI maksaa sitä suomalaiselle tililleni, jonne olen tehnyt automaattisen siirtomääräyksen espanjalaiselle tililleni? Vai maksaako EU:n myötä tämän Espanja

Huoh…ei tunnu helpolta edes jos se noin menisi.

EN tiedä miten saisin huomiota tälle vanhalle keskustelupalstalle uudestaan… Toivottavasti joku huoaa tämän ja osaa sanoa jotain. Tarjoan päivällisen auttaneille päästyäni itse perille }:)