Tikun vauhti

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Pääsin Suomessa keskellä ei mitään hyvin lähelle (90%) luvattua maksiminopeutta. Samoin täällä Espanjassa olen päässyt Vodafonen tikulla lähelle heidän aikaisempaa maksiminopeutta, mikä oli muistaakseni n. 3M. Tuo vanha tikkusi ei varmaankaan tue Vodafonen käyttämää uutta HSPA+ tekniikkaa ja siksi et voi kuin unelmoida kovasta vauhdista….K4505 lienee ainoa joka tukee…

Samoja yhteyksiä käytetään sekä puhelujen välittämiseen että dataliikenteelle – tällöin taatusti syntyy tilanteita, jolloin kaistaa priorisoidaan välillä puheluille. Nuo Vodafonen luvut ovat sen verran hurjat, että TV Kaistan pitäisi pelittää todella hyvin mm. 2M Mpeg4 koodauksella. Pullonkaulana ei ole tuo paikallinen internet nopeutesi vaan Vodan yhteydet Suomeen (tai TV Kaistan proxy-palvelimeen Ranskaan). MediaPlayerisi kuitenkin puskuroi vastaanottamaansa dataa, jolloin pieni tökkäisy silloin tällöin ei haittaa. Jos oikein hyvin menee, saattaa jopa 8M TV Kaista toimia, mutta 2M on mielestäni laadultaan lähes sama.

Näet nytkin tikkusi yhteyssoftasta, mikä on signaalin taso. Jos näet vain ”yhden tolpan viidestä”, nopeutesi on kaukana maksimista ja tökkiminen yleistä. Paikkaa vaihtamalla löydät varmasti parhaan signaalin tason…. ja antenni tekee sitten loput helpoksi, jos paikan vaihto ei auttanut tarpeeksi. Kun vielä hankit sen Vodafonen tikkurouterin, voit sijoittaa tikkusi ja keskuksen parhaalle paikalle ja pitää konettasi siellä, mistä löytyy lyhin matka jääkaapille….

Ja testaa yhteysnopeutesi: http://speedtest.net