Tiiän joo ainakin suurinpiirtein

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Pari kysymystä Espanjan autokorjaamoista. Tiiän joo ainakin suurinpiirtein

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697

Mikään AC-huoltaja en ole, mutta osaan kyllä laskea yritystalouden termein.

35 euron hinnasta pitää varmaan Epsanjassakin maksaa liikevaihtovero ellei kyse ollut pimeästä työstä. Siitä kun vähentelet 21% 35 eurosta, saat huollolle nettohinnan, josta korjaamon pitää kattaa:

– yleiskulut (managementti, liikevoitto, tilat jne)
– duunarin palkat yleiskuluineen (jopa Epsanjassa duunari sairastaa tahi lomailee jne – ja taidetaanpa niille maksaa myös eläkkeet- jotka on rahastoitava)
– AC-koneen investointikulut ja käyttökulut (filtterit sun muut) – eivät muuten ole aivan halpoja koneita, toimintaperiaatteeseen voit perehtyä vaikkapa http://www.boschdiagnostics.com/dsoftware/0358159200_Bosch_ACS_620_Manual.pdf

Lopuksi, kylmälaitehuollossa joudutaan vähintään korvaamaan järjestelmästä kadonnut kylmäaine, vaikkei mitään muuta tehtäisikään. Kylmäaine R134a maksaa kuitenkin sen 20-30 euroa kilogramma Epsanjassakin, joten aika vähän siitä jää enää laardia kattamaan nuo alun listan yleiskustannukset.

Puhumattakaan ettei hintaan jää varaa enää esim. vaihtaa kylmäainetta kokonaan, jos se on saastunut tai likaantunut. Ei ole varaa vaihtaa järjestelmän tiivisteitä tai testata vuotoja leak testerillä. Kompuran öljyistä puhumattakaan.

Toki fuskaamalla noista oleellisista huollon kohteista saadaan hinta alas, mutta mitä järkeä sitä autoa on AC-huollattaa, jos se huoltaminen onkin valohoitoa???

Paskaa saa Suomestakin halvalla…

Ei se Espanja nyt niin ihmeellinen maa ole monestikkaan, jos osaa vähän laskea. Toki laskutaidottomalle hoopolle kaikki näyttää fantastisen ihmeelliseltä.