Tieveron maksaminen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Tievero Tieveron maksaminen

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Luukku kaupungintalolla on nimeltään Recaudación. Maksaminen onnistuu myös siten, että annat auton rekisterinumeron, etsivät sen perusteella uuden lapun maksettavaksi ja maksu hoituu käteisellä tai kortilla. Kuitti mukaan autoon sitten.

Tässä vähän kieliapua:

Quiero pagar el impuesto de este vehículo, no me ha llegado la carta de pago.
Haluan maksaa tämä ajoneuvon tieveron (näytä rekisterinumero), maksumääräys ei ole tullut perille.

Summa riippuu paikkakunnasta (mm. Madridissa kuulemma kalliimpaa kuin täällä), auton hevosvoimista ja siitä, milloin maksat. Kaupunki antaa alennusta kun maksaa ajoissa ja/tai laittaa maksut suoraveloitukseen, se kannattaa tehdä. Kiinteistöverosta (ainakin) saa alennusta myös kirjoittautumalla Fuengirolan asukkaaksi (empadronamiento).

Quiero domiciliar el pago para el año que viene, aquí tiene mi número de cuenta.
Haluan maksaa suoraveloituksella ensi vuonna (ja jatkossa), tässä tilinumeroni.

Pyytävät allekirjoituksen suoraveloitusta varten ja sillä selvä.

Suoraveloituksen saa tehtyä pankissakin, pyydä pankkia ottamaan yhteyttä kaupunkiin, riippuu vähän pankista antavatko tämän palvelun vai eivát, yleensä kyllä.

Summan voit (ehkä…) saada selville soittamallakin: 952 58 93 45 on suora numero, puhelimeen vastaa Eduardo tai Maria del Mar, summa löytyy helpoimmin rekisterinumerolla tai omistajan NIEllä. Jos onnistut, niin voit kysyä samalla kaupungin tilinumeron, maksaa tilisiirrolla pankissa ja vältyt käynnistä kaupungintalolla. Recaudacionin jonot ei kuitenkaan ole NIE numeron jonottamista, joten ei sinne ainakaan viideltä aamulla tarvi mennä. 🙂